APOEL laatste club Been: "Ze voelen zich voor niemand te klein"

APOEL laatste club Been: "Ze voelen zich voor niemand te klein"

20 augustus 2019 – Wie het rijtje clubs op moet dreunen waar Mario Been als trainer onder contract stond, zal de naam APOEL Nicosia niet snel laten vallen. Toch was de aanstaande Ajax-opponent de laatste werkgever van Been. Van lange duur was de liefde overigens niet, want 55-jarige Rotterdammer werd na anderhalve maand alweer op straat gezet door de recordkampioen van Cyprus. FCUpdate.nl sprak met de oud-trainer van onder meer Excelsior, NEC en Feyenoord over de aanstaande tegenstander van Ajax. "De basis ligt er al een tijdje, maar je merkt wel dat het soms heel erg hectisch is."Been werd een kleine twee jaar geleden na het verlies in het eerste duel van de derde voorronde van de Champions League ontslagen. Nog steeds houdt hij zijn voormalig werkgever in de gaten."Ik heb de resultaten de afgelopen tijd gevolgd, omdat ik weet hoe belangrijk het voor APOEL is om minimaal de groepsfase van een Europees toernooi te halen. Hun hele begroting is daarop gebaseerd, ze halen spelers en een trainer met het oog op het bereiken van Europees voetbal. Toen ik er zat, was het belangrijk dat ze de derde voorronde doorkwamen, dan konden ze minimaal Europa League spelen."

Wint Ajax op Cyprus van APOEL Nicosia? Zet in en win bijna anderhalf keer je inzet terug bij TOTO!

In die opdracht is de club uit de Cypriotische hoofdstad dit seizoen, net zoals twee jaar geleden toen Been aan de kant werd gezet overigens, dus alvast geslaagd. Been: "Het is knap dat dat regelmatig lukt. Het zegt wel iets over de club, ze zijn wel in staat om overal de juiste spelers vandaan te halen." Met die 'juiste spelers' hoopt APOEL het Ajax dinsdagavond en volgende week lastig te gaan maken. Volgens Been zal het niet aan het zelfvertrouwen liggen. "Er wordt met veel bewondering uitgekeken naar de komst van Ajax, maar ik weet ook hoe APOEL in elkaar zit. Ze voelen zich voor niemand te klein, je moet zeker niet denken dat je daar zo maar eventjes wint."

Denk je dat Ajax met 0-2 wint van APOEL en Dusan Tadic minimaal één keer scoort? Zet in en win 15 (!) keer je inzet terug bij TOTO!

Rondom de Cypriotische club is altijd wel wat te doen. Rustig is het er nooit bij de club, die in 2012 nog in de kwartfinale van de Champions League werd uitgeschakeld door Real Madrid. "De basis ligt er al een tijdje, maar je merkt wel dat het soms heel erg hectisch is", weet Been uit ervaring. "Dat zie je terug aan de manier waarop er beslissingen worden genomen. Als je ziet hoeveel trainers er al zijn gesneuveld in een x-aantal jaar, dan is dat ontzettend veel."

Ook na de verloren heenwedstrijd van de vorige ronde van de Champions League werd er een trainer ontslagen. Opvolger Thomas Doll won de return en behaalde alsnog de volgende ronde, waarin Ajax wacht. Een bijzonder beleid, toch is er ook veel liefde voor de club vanuit Been. "Het is de grootste club van Cyprus. Ze hebben een hele grote achterban, het was altijd helemaal vol in het stadion. De supporters leven enorm mee met de club."

Denk je dat David Neres een doelpunt maakt van buiten het zestienmetergebied tegen APOEL? Zet in en win 25 (!) keer je inzet bij TOTO!

De Amsterdammers kunnen zich dan ook letterlijk en figuurlijk verheugen op een heet avondje. "Het is echt een heksenketel. De supporters steunen de ploeg echt enorm. De temperaturen daar zijn heel onaangenaam, de hitte pakt je echt. Daar moet je maar op een goede manier mee om zien te gaan." Toch denkt de huidige analist van FOX Sports dat Ajax het tweeluik overleeft. "Ik verwacht dat Ajax over twee wedstrijden de betere ploeg zal zijn, maar ze mogen APOEL absoluut niet onderschatten. Als Ajax gewoon speelt zoals ze kunnen, zou het moeten lukken. Absoluut."

Door: Dennis Stiphout

Denk je dat Ajax in de pauze voorstaat bij APOEL Nicosia? Zet in en win tot bijna twee keer je inzet terug bij TOTO!

Advertisement

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 17 september 2019

  2. maandag 16 september 2019