Ten Hag verwacht dat Ziyech en Mazraoui beiden kunnen spelen

Ten Hag verwacht dat Ziyech en Mazraoui beiden kunnen spelen

19 augustus 2019 – Erik ten Hag rekent tegen APOEL Nicosia op de inzetbaarheid van Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui. Enige voorwaarde is dat het duo de laatste training doorstaat. "Dat is even afwachten, maar ik verwacht dat ze kunnen spelen", aldus Ten Hag op de persconferentie. Ziyech werd zaterdag tegen VVV-Venlo nog naar de kant gehaald, Mazraoui kwam uit voorzorg helemaal niet in actie.Daarentegen liet Ten Hag Quincy Promes achter in Amsterdam. De tegen VVV opgelopen enkelblessure speelt de aanvaller parten. "Het is te ernstig om hem mee te nemen. Dat is voor dinsdag niet hersteld", zegt de Ajax-trainer. Over de situatie van Kasper Dolberg - hij verkast waarschijnlijk naar OGC Nice en ontbreekt in de selectie - was Ten Hag kort. "Als er iets officieels is, zullen we het melden. Verder is de status zo zoals we die vrijdag en zaterdag besproken hebben."

APOEL
Ten Hag erkende dat Ajax favoriet is in het tweeluik met APOEL. De coach loopt daar ook niet voor weg. "We zijn dat gewend. Maar dit zijn ook allemaal bespiegelingen vooraf, we maken ons daar nooit zo druk om. We leggen de lat en de eisen voor onszelf heel hoog. Wij willen goed voetbal spelen, maar vooral ook succesvol voetbal."

Ook is Ten Hag op zijn hoede voor de Cyprioten. "Ze hebben vijf nieuwe spelers, de club is heel ambitieus. Ook daar zijn de verwachtingen hooggespannen. Zij kunnen heel direct spelen met veel snelheid naar voren toe. Fysiek heeft APOEL ook een sterke ploeg. Daar moeten we op letten. Zelf moeten wij een goed niveau halen, willen we over deze horde stappen."

Denk je dat Ajax met 0-2 wint van APOEL en Dusan Tadic minimaal één keer scoort? Zet in en win 15 (!) keer je inzet terug bij TOTO!

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 9 augustus 2020

  2. zaterdag 8 augustus 2020

  3. vrijdag 7 augustus 2020