Aanwinst Droste rest van het seizoen out door kniekwetsuur

Aanwinst Droste rest van het seizoen out door kniekwetsuur

19 augustus 2019 – Voor Wout Droste zit het seizoen er in de Eerste Divisie alweer op. De rechtsback die deze zomer terugkeerde naar Go Ahead Eagles scheurde afgelopen weekend tegen SC Cambuur (5-0 verlies) de voorste kruisband van zijn rechterknie af en wordt over enkele weken geopereerd. Zijn herstel zal minimaal de rest van het huidige seizoen duren. 

Dat heeft de club bekend gemaakt via de officiële kanalen. Een zeer vervelende situatie voor club en speler, aangezien Droste als routinier naar Deventer werd gehaald. "We waren afgelopen week actief aan het bekijken waar we ons nog konden versterken, maar hadden daarbij geen seconde rekening gehouden met het feit dat we de beschikbare middelen deels moesten aanwenden een speler op deze positie, aangezien we met Wout een echte sterkhouder in huis hebben. Dit is echt een zware tegenvaller", baalt technisch manager Paul Bosvelt, die ook meevoelt met Droste. Zonder hem werd bovendien dik verloren in Leeuwarden: 5-0.

"Zoals eerder aangegeven is dit nu bovenal voor Wout een persoonlijk drama", aldus Bosvelt. "Voor ons is het zaak de hierdoor ontstane uitdagingen adequaat in te vullen. Het belangrijkste is om júist nu rustig te blijven en vol achter elkaar en het team te gaan staan. Alleen zo overwin je met z'n allen dit soort tegenslagen." Ook Gino Bosz en Jeroen Veldmate liggen vooralsnog uit de roulatie bij Kowet.

De dertigjarige Droste kwam eerder uit voor FC Twente, Go Ahead Eagles, SC Cambuur en dus Heracles Almleo. Bij die laatste club vertrok hij deze zomer om in Deventer te gaan voetballen. Dat zal voorlopig niet meer kunnen voor de vleugelverdediger.

Denk je dat Ajax in de pauze voorstaat bij APOEL Nicosia? Zet in en win tot bijna twee keer je inzet terug bij TOTO!

gerelateerd