Spoorboekje: Been over APOEL - Ajax, ook wedstrijd voor Cocu

Spoorboekje: Been over APOEL - Ajax, ook wedstrijd voor Cocu

20 augustus 2019 – Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op dinsdag 20 augustus.
Specials

Been over Nicosia
Wie het rijtje clubs op moet dreunen waar Mario Been als trainer onder contract stond, zal de naam APOEL Nicosia niet snel laten vallen. Toch was de club uit Cyprus de laatste werkgever van onze landgenoot. Van lange duur was de liefde overigens niet, want Been werd na anderhalve maand alweer op straat gezet. FCUpdate.nl sprak met de oud-trainer van onder meer Excelsior, NEC en Feyenoord over de aanstaande opponent van Ajax in de Champions League.

Wedstrijden

Derby County - Bristol City (20.45 uur)
Phillip Cocu moet met Derby County dit seizoen liefst 46 wedstrijden spelen en komt daar direct achter, want na zaterdag mag hij nu midweeks weer aan de bak. Na drie duels is hij met zijn elftal nog altijd ongeslagen, al zal de Nederlander wel weer eens willen winnen. Opponent Bristol heeft so far slechts een puntje minder, dus dat biedt mogelijkheden voor Florian Jozefzoon en Kelle Roos.

APOEL - Ajax (21.00 uur)
Na PAOK Saloniki moet Ajax in de play-offs op jacht naar de groepsfase van het miljardenbal. Op Cyprus gaan de Amsterdammers op jacht naar zoveel mogelijk uitdoelpunten, iets dat ze tegen de Griekse opponent uiteindelijk flink hielp. Erik ten Hag kan niet beschikken over Quincy Promes, waardoor er weinig te kiezen valt. Vermoedelijk valt hij terug op de inmiddels bekende CL-opstelling. Of passeert hij de tegen PAOK matige Razvan Marin?

LASK Linz - Club Brugge (21.00 uur)
Doet Nederland vanavond dubbel goede zaken op de coëfficiëntenlijst? Ajax kan belangrijke punten scoren tegen APOEL Nicosia en Club Brugge kan Oostenrijk, de grote concurrent van Nederland op coëfficiëntenlijst, een tik uitdelen door LASK Linz te verslaan. Vanavond speelt het Nederlands getinte Club Brugge het heenduel in Oostenrijk. Over een week volgt de return in België.

Voetbal op tv

20.30 uur: APOEL - Ajax, Veronica, live verslag van de Champions League

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 15 september 2019

  2. zaterdag 14 september 2019