Vitesse
1 – 0
Sparta
PSV
0 – 0
FC Emmen

Bayern huurt Coutinho van Barça met optie tot koop

Bayern huurt Coutinho van Barça met optie tot koop

19 augustus 2019 – Philippe Coutinho maakt definitief de overstap van FC Barcelona naar Bayern München. Afgelopen vrijdag bereikten de clubs al een principeakkoord over de tijdelijke overgang van de 27-jarige middenvelder. De deal is inmiddels helemaal rond, melden alle partijen maandagochtend via de officiële clubkanalen. In de overeenkomst is een koopoptie opgenomen.Wil Bayern München na het komende seizoen door met Coutinho, dan kan het de Braziliaan voor een bedrag van 120 miljoen euro overnemen. De huursom bedraagt 8,5 miljoen euro. Daarnaast neemt de Duitse grootmacht het komende jaar het hele salaris van de middenvelder over. Barça haalde Coutinho anderhalf jaar geleden nog voor maximaal 160 miljoen euro weg bij Liverpool.

Coutinho werd begin 2018 met hoge verwachtingen binnengehaald door Barcelona, maar is bij de regerend kampioen van Spanje nooit helemaal uit de verf gekomen. Hoewel hij bij Barça tot 76 officiële wedstrijden kwam, is hij nooit onbetwist geweest. In Catalaanse dienst scoorde de Braziliaan 21 keer.

Bayern heeft Coutinho rugnummer 10 gegeven. Dat rugnummer was de afgelopen jaren in bezit van Arjen Robben, die na zijn vertrek bij Bayern zijn voetbalschoenen aan de wilgen hing.

Lees ookCoutinho wordt 'met afstand de beste speler van de Bundesliga'

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 19 september 2020

  2. vrijdag 18 september 2020