FC Utrecht stalt overbodige Boussaid bij NAC Breda

FC Utrecht stalt overbodige Boussaid bij NAC Breda

19 augustus 2019 – FC Utrecht heeft Othmane Boussaid (19) voor komend seizoen verhuurd aan NAC Breda. De vleugelaanvaller had vorig seizoen onder Dick Advocaat nog weleens een basisplaats, maar kwam onder John van de Brom door de toegenomen concurrentie voorin niet meer aan de bak. Daarom mag hij in de Eerste Divisie ervaring op doen bij de koploper uit Breda.Dat maken beide clubs bekend over de officiële kanalen. "Vorig jaar was er ook al interesse vanuit Breda, maar toen heb ik voor Utrecht gekozen", aldus Boussaid, die destijds overkwam van Lierse. "Het is mooi dat ik uiteindelijk toch bij deze club terecht kom, waar ik vorig seizoen al een beetje kennis mee heb gemaakt en daardoor weet hoe de beleving hier is. Ik kijk er naar uit om samen met mijn nieuwe teamgenoten onze doelen te gaan behalen en zoveel mogelijk bij te dragen aan hopelijk een mooi seizoen."

In de Domstad heeft hij nog een contract tot en met de zomer van 2021, met een cluboptie voor nog een extra seizoen. "Vanwege de hevige concurrentie is er op dit moment voor Othmane minder kans op speeltijd in ons eerste elftal. Dat terwijl hij er in deze fase van zijn loopbaan juist bij gebaat is om veel wedstrijden te spelen en ervaring op te doen", licht directeur voetbalzaken Jordy Zuidam van FC Utrecht toe op de beslissing. 

Met Issah Abass, Vaclav Cerny, Adrián Dalmau, Justin Lonwijk haalde FC Utrecht de nodige aanvallend ingestelde spelers naar de Domstad, waar Patrick Joosten terugkeerde na een verhuurbeurt en Gyrano Kerk recentelijk zijn contract verlengde. Boussaid - die vorig seizoen tegen Ajax nog razendsnel scoorde in de Johan Cruijff ArenA - speelde daardoor nog geen minuut.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 18 januari 2021

  2. zondag 17 januari 2021