FC Twente laat AZ géén stadionhuur betalen: "Goodwill kweken"

FC Twente laat AZ géén stadionhuur betalen: "Goodwill kweken"

19 augustus 2019 – AZ hoeft FC Twente géén huur te betalen voor de huur van de Grolsch Veste. De Tukkers staan hun onderkomen donderdagavond belangenloos af aan de Alkmaarders, die daar het Europa League-duel met Royal Antwerp spelen. De club uit Enschede wil na roerige jaren weer 'goodwill' kweken bij de collegaclubs in de Eredivisie.Dat laat directeur Paul van der Kraan weten tegenover TC/Tubantia. AZ betaalt alleen de extra onkosten die Twente heeft door de wedstrijd, wat neerkomt op zo'n tienduizenden euro's. "Er is in het verleden nogal wat gebeurd rond onze club", weet Van der Kraan. "Daarna zijn we een jaar uit de Eredivisie geweest. Nu we terug zijn, hechten we er erg aan om weer normale verhoudingen te hebben met de andere clubs, de andere supporters en de KNVB. Dat is ons ook wat waard. Dit kan er een steentje aan bijdragen."

Lees ook: AZ wijkt uit naar Grolsch Veste voor EL-treffen met Antwerp FC

Niet wil FC Twente alleen goodwill kweken, ook weet de club van het verleden wat het is om door een ongeluk niet in het eigen stadion te kunnen. Dat laatste zal de komende maanden voor AZ zo blijven, aangezien het incident van het instorten van het stadiondak een staart kan krijgen die wel een jaar kan duren. ADO Den Haag bood de laatste twee duels soulaas voor de Alkmaarders, maar konden dat ditmaal niet doen, omdat de harde kern van ADO bevriend is met die van Club Brugge, rivaal van AZ-opponent Antwerp FC.

Direct na het incident bood FC Twente de Grolsch Veste aan bij AZ, maar gezien de verre afstand werd er niet eerder gebruik van gemaakt. Dat is ook de reden dat het gebruik vermoedelijk beperkt blijft tot één wedstrijd.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 24 september 2020

  2. woensdag 23 september 2020

  3. dinsdag 22 september 2020