Doan bevestigt PSV-interesse en staat open voor avontuur

Doan bevestigt PSV-interesse en staat open voor avontuur

19 augustus 2019 – PSV heeft concrete interesse in Ritsu Doan en de Japanner staat zelf ook open voor een avontuur in Eindhoven. De middenvelder van FC Groningen bevestigt dat PSV, dat Hirving Lozano komende week kwijtraakt, belangstelling heeft voor zijn diensten. "Ik wil graag een stap omhoog maken en dat is PSV zeker."Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf over de belangstelling van de Eindhovenaren. "De eerste contacten zijn van zes jaar geleden. Ik hoop dat de clubs eruit komen", laat de 21-jarige Japanner weten tegenover de ochtendkrant. Ondanks de belangstelling had hij tegen AZ overigens graag op het veld gestaan, maar de hoofdpijn die hij zaterdag al had, werd tijdens de warming-up tegen AZ alleen maar erger, waarna hij moest afhaken.

Lees ook: 'PSV hoort vraagprijs van acht miljoen euro voor Doan'

Trainer Danny Buijs bevestigt dat verhaal van Doan en beseft ook dat hij zijn pupil mogelijk kwijtraakt. "Als je op je 21e al A-international van Japan bent en je laat het ook zien in de Eredivisie, dan is het logisch dat er naar je wordt gekeken", weet Buijs. "Ik ben er niet bang voor. Spelers gaan weg en spelers komen. Dat hoort erbij."

De vijftienvoudig international van Japan kwam in de zomer van 2017 over naar Nederland en speelde inmiddels 66 duels voor FC Groningen, waarin hij zestien keer scoorde en zeven assists gaf.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 8 augustus 2020

  2. vrijdag 7 augustus 2020

  3. donderdag 6 augustus 2020