Keizer leidt Sporting Portugal naar eerste competitiezege

19 augustus 2019, 09:48

Marcel Keizer heeft de eerste zege van het seizoen binnen. Hij zag Sporting Portugal zondagavond winnen van Sporting Braga: 2-1. Keizers elftal, dat vorige week teleurstelde tegen Maritimo (1-1) legde in de eerste helft de basis voor de drie punten. Bas Dost - hij is op weg om een transfer naar Eintracht Frankfurt rond te maken - was niet van de partij.

In de openingsfase had Sporting de regie in handen. Dat resulteerde dan ook in een verdiende voorsprong van de thuisploeg. De 1-0 werd ingeleid door een subtiel buitenkantje voet van Luiz Phellype op Wendel, die het voorbereidende werk rustig afrondde.

Later in de eerste helft verloor Sporting steeds meer het initiatief. Keizer moest vrezen voor een gelijkmaker, maar tot zijn vreugde verdubbelde Sporting de voorsprong. Bruno Fernandes stuurde met een sleepbeweging de verdedigers van Braga het bos in en schoot vervolgens had raak.

Na de rust kwam Sporting amper de middenlijn nog over. Echter wimpelde de ploeg ook lang de aansluitingstreffer af. Pas in het laatste kwartier werd het billenknijpen. De thuisclub moest toestaan dat Wilson Eduardo de aansluitingstreffer produceerde. De oud-speler van ADO Den Haag schoot raak vanuit de rebound. In de vijftien minuten daarna kwam Sporting een paar keer goed weg. Ook ontsnapte Fernandes nog aan een rode kaart. Ondanks het onheil hield Sporting stand en heeft Keizer zijn eerste drie punten binnen.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!