Counterend PSV verslaat Heracles Almelo in inspiratieloos duel

18 augustus 2019, 21:58

PSV heeft de wedstrijd tegen Heracles Almelo winnend afgesloten. In Almelo werd het 0-2 in het voordeel van de bezoekers, die zich grotendeels beperkten tot de counter. Er waren genoeg kansen voor de thuisploeg, maar de Almeloërs waren niet bij machte een treffer te maken.

Heracles was niet van plan om achterover te gaan hangen tegen de ploeg uit Eindhoven. De thuisploeg schoot werkelijk uit de startblokken en had al na één minuut spelen de kans om op voorsprong te komen. Cyriel Dessers had het vizier echter nog niet op scherp staan. PSV had in eerdere wedstrijden dit seizoen last om de score te openen en hoopte op een snelle voorsprong in Almelo. Deze rappe voorsprong kreeg PSV ook: Bergwijn begon aan een dribbel op de helft van de ploeg uit Almelo en schoot van afstand loepzuiver in het Heracles-doel achter een kansloze Janis Blaswich.

PSV had dus wat het zo graag wilde, maar na de treffer nam de uitploeg gas terug. Heracles deed voetballend niet veel onder en kwam zelfs een aantal keer gevaarlijk in de buurt van een doelpunt. Zo moest Jeroen Zoet alle zeilen bijzetten om een inzet van Teun Bijleveld tot corner te verwerken en was niet veel later Silvester van der Water dichtbij de gelijkmaker. De inzet van de vleugelaanvaller verdween in het zijnet.

Zo liet PSV Heracles na de openingstreffer dus weer terugkomen in de wedstrijd, terwijl er nauwelijks kansen werden gecreëerd door de Eindhovenaren. De gasten mochten van geluk spreken dat de rust werd gehaald met een 0-1 voorsprong, maar het was tekenend voor het seizoen van de ploeg tot nu toe. Waar Heracles de bovenliggende partij was aan het einde van de eerste helft leek het toch PSV dat de voorsprong verder uit ging bouwen. Na een hoekschop belandde de bal op de elleboog van Navajo Bakboord en scheidsrechter Jochem Kamphuis wees naar de stip. Hier stak de VAR een stokje voor en Kamphuis besloot na het raadplegen van de beelden de strafschop te annuleren.

Sadílek had alle mogelijke moeite als linksback tegen de gevaarlijke Silvester van der Water. Mark van Bommel zette de jonge Tsjech al een aantal wedstrijden in als linksback, maar ook vandaag werd pijnlijk duidelijk dat dit absoluut niet zijn favoriete positie is. Waar Heracles mede hierdoor een aantal goede kansen creëerde, was het de ploeg uit Eindhoven die dodelijk effectief met de mogelijkheden aan de andere kant van het veld omging. Na een snelle counter zette Cody Gakpo de bal voor op Mohammed Ihattaren, die deze knap achter Blaswich in het doel tikte.

Zo stond PSV dus op een redelijk comfortabele 0-2 voorsprong, maar het was schrijnend om te zien dat de ploeg bijna niets anders deed dan loeren op een counter. Het thuisteam deed zichzelf tekort door maar geen doelpunt te maken en het opvallendste aan de tweede helft was misschien wel het grote aantal gele kaarten voor de PSV-spelers: maar liefst zes spelers van de uitploeg werden op de bon geslingerd door arbiter Kamphuis. Zo wint PSV dus wel zonder al te veel moeite, maar de meegereisde supporters werden geen moment vermaakt. Aanstaande donderdag speelt de ploeg in het eigen Philips Stadion tegen Apollon Limassol.

Opstellingen en beoordelingen*:

Heracles Almelo: Janis Blaswich 6; Navajo Bakboord 5,5, Dario van den Buijs 6, Mats Knoester 6, Lennart Czyborra 5,5; Orestis Kiomourtzoglou 6, Alexander Merkel 5,5, Teun Bijleveld 6,5 (Adrian Szöke 6); Silvester van der Water 7 (Dabney dos Santos -), Cyriel Dessers 6, Mauro Júnior 6 (Joey Konings -)

PSV: Jeroen Zoet 6,5; Denzel Dumfries 6, Timo Baumgartl 6,5, Nick Viergever 6,5, Michal Sadílek 4 (Olivier Boscagli 5); Pablo Rosario 5, Érick Gutiérrez 6, Mohammed Ihattaren 7,5 (Jorrit Hendrix 6); Steven Bergwijn 7, Donyell Malen 5,5 (Zakaria Aboukhlal -), Cody Gakpo 6,5

Man of the Match: Mohammed Ihattaren

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen