Feyenoord wacht nog steeds op overwinning na nieuw gelijkspel

Feyenoord wacht nog steeds op overwinning na nieuw gelijkspel

18 augustus 2019 – Feyenoord is er voor de derde keer dit Eredivisie-seizoen niet in geslaagd een wedstrijd winnend af te sluiten. In De Kuip werd het tegen FC Utrecht 1-1. Issah Abass zorgde al snel voor de openingstreffer en Ridgeciano Haps schoot na rust knap de gelijkmaker tegen de touwen, maar daar bleef het bij in Rotterdam.De Feyenoord-spelers betraden het veld voorafgaand aan de wedstrijd met speciale shirtjes, waarmee ze Carlo de Leeuw een hart onder de riem probeerden te steken. Bij de materiaalman van de Rotterdammers werd aan het begin van dit seizoen tongkanker geconstateerd. Feyenoord-coach Jaap Stam koos ervoor om met een aanvallend getint elftal te beginnen: Luciano Narsingh, Luis Sinisterra, Sam Larsson en Steven Berghuis begonnen in de basis.

De thuisploeg liet ook meteen zijn aanvallende intenties blijken en zocht actief naar de openingstreffer, maar het was Issah Abass die De Kuip al snel stil kreeg. Larsson speelde de bal zo in de voeten van de FC Utrecht-aanvaller, die op eigen helft aan een solo begon. Hij liet Eric Botteghin achter zich alsof die er niet stond en schoot knap diagonaal achter Kenneth Vermeer voor de 0-1.

Feyenoord begon moeizaam aan het nieuwe seizoen met gelijke spelen tegen Sparta Rotterdam en Heerenveen en liep dus ook tegen FC Utrecht al snel achter de feiten aan. De thuisploeg probeerde het wel, maar het werd pijnlijk duidelijk dat de Rotterdammers een 'nummer 9' misten. Vrijwel al het gevaar kwam van Berghuis, maar het lukte de aanvaller – die vandaag op het middenveld startte – niet om de bal in het doel van FC Utrecht te krijgen. Aan de andere kant van het veld was FC Utrecht constant dreigend. Voornamelijk de snelheid van Abass leverde problemen op voor de thuisploeg. Jan-Arie van der Heijden en Eric Botteghin leken geen flauw idee te hebben hoe ze de rappe aanvaller af moesten stoppen.

Stam was absoluut niet tevreden met zijn elftal en besloot al in de rust twee keer te wisselen. Leroy Fer en debutant Edgar Ié kwamen binnen de lijnen en dat leek meteen zijn vruchten af te werpen. Er werd beter gevoetbald en al snel stond de 1-1 op het scorebord. Haps, in de eerste helft al een van de betere spelers, kreeg de bal voor zijn voeten en schoot deze van afstand snoeihard achter Paes. Het was het startschot voor een offensief van de thuisploeg, maar tot goed uitgespeelde kansen kwamen ze niet.

Naarmate het laatste fluitsignaal naderde kampten steeds meer Feyenoord-spelers met pijntjes. Zo vielen Liam Kelly en Rick Karsdorp naar het gras met kramp. Het was voor FC Utrecht een signaal om nog een laatste slotoffensief te beginnen, maar Vermeer hield zijn ploeg met een aantal knappe reddingen goed op de been. Zo speelt Feyenoord dus voor de derde keer op rij gelijk dit seizoen en wacht het nog steeds op de eerste overwinning. FC Utrecht kan met een tevreden gevoel terugkijken op deze wedstrijd en blijft ongeslagen.

Opstellingen en beoordelingen*:
Feyenoord: Kenneth Vermeer 6; Rick Karsdorp 6 (Lutsharel Geertuida -), Eric Botteghin 4, Jan-Arie van der Heijden 5 (Edgar Ié 6,5), Ridgeciano Haps 7,5; Renato Tapia 6,5, Steven Berghuis 7, Liam Kelly 5,5; Luis Sinisterra 6, Luciano Narsingh 5,5, Sam Larsson 5 (Leroy Fer 6,5)

FC Utrecht: Maarten Paes 6,5; Sean Klaiber 6,5, Willem Janssen 6,5, Justin Hoogma 6, Leon Guwara 6; Adam Maher 6, Simon Gustafsson 6, Rico Strieder 6,5 (Urby Emanuelson -); Gyrano Kerk 5,5 (Nick Venema -), Issah Abass 7,5 (Václav Cerny 6), Patrick Joosten 5

Man of the Match: Ridgeciano Haps

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 21 september 2020

  2. zondag 20 september 2020