FC Twente en RKC in evenwicht na krankzinnige slotfase

FC Twente en RKC in evenwicht na krankzinnige slotfase

18 augustus 2019 – FC Twente en RKC Waalwijk zijn terug in de Eredivisie en dat is een goede zaak voor de competitie. Beide teams maakten er zondagmiddag in Enschede een ongekend spektakel van, door met name een krankzinnige slotfase te produceren. In blessuretijd scoorde Twente twee keer en RKC één keer, waarna de bezoekers ook nog de paal raakten. Het zorgde voor een 3-3 eindstand en daar zullen beide promovendi uiteindelijk niet blij met zijn.De afgelopen twee speelronden bewezen dat de ene promovendi de andere niet is. Terwijl FC Twente punten pakte bij PSV en FC Groningen, verloor RKC van AZ en VVV-Venlo. FC Twente was dan ook favoriet in deze wedstrijd, waarbij RKC-keeper Etienne Vaessen ontbrak wegens een hersenschudding.

Met Calvin Verdonk, die wordt gehuurd van Feyenoord, in de basis, probeerde FC Twente RKC te verschalken. Vaak probeerde de ploeg met voetballende oplossingen de ploeg van Fred Grim te verrassen, maar de eerste voorzet kwam pas toen Verdonk door een lange crosspass vrijgezet werd op de linkerkant van het veld. Daarna werd de lange bal vaker als oplossing gezocht, maar werd het doel nauwelijks bereikt, omdat de verdediging van RKC afwachtend speelde en weinig ruimtes weggaf. De ploeg uit Waalwijk mocht van geluk spreken dat hun verdediging echter niet al na enkele minuten werd ontmanteld, omdat Paul Quasten er bij een duel veel te hard in ging en bij deze overtreding eigenlijk een rode kaart verdiende.

RKC bleef met elf man op het veld staan, en begon rond de vijftiende minuut iets beter te spelen. Net als de thuisploeg speelde het goed combinatiespel, maar was het in de passing in eerste instantie iets minder nauwkeurig dan FC Twente. Toch was het de ploeg uit Waalwijk dat de eerste grote kansen creëerde, omdat Twente ruimte gaf aan RKC. Toen Anas Tahiri na enkele goede combinaties wel erg veel van deze ruimte voor zich zag en RKC ook nog eens in een overtalsituatie stond, was het voor Tahiri slechts een kwestie van een medespeler uitkiezen die hem de bal terug kon geven. Toen met deze pass Drommel ook uitgespeeld werd, kon de Belg gemakkelijk binnenschieten. Een schitterende treffer.

Na deze goal probeerde RKC het nog wel een enkele keer, maar was het vooral FC Twente dat aan het aanvallen was. Het ontbrak bij de ploeg van Garcia echter aan creativiteit op het middenveld, en kwam er dus nauwelijks langs bij de ploeg uit Waalwijk. En als het er dan toch een keer langs kwam, hadden de Twentenaren de nodige pech toen de bal via de kluts enkele keren net naast ging.

In de tweede helft bleef Twente aandringen, en begon het ook meer wilskracht te tonen. Na opnieuw enkele mislukte kansen was het uiteindelijk Haris Vuckic die uit zijn lastigste kans van de wedstrijd de meer dan verdiende 1-1 maakte. Daarna begonnen de Enschedeërs meer tempo te maken, en begon het dan ook eindelijk een echte wedstrijd te worden. Het spel golfde op en neer, waarbij wel moet worden gezegd dat FC Twente het grootste deel het balbezit had. 

Een treffer voor Twente hing in de lucht, maar RKC scoorde. Na een goede combinatie met Mario Bilate was het gelegenheidslinksback Ingo van Weert die met een droge knal de 1-2 binnenschoot. Daarmee leek het wel zo'n beetje gedaan, te meer omdat FC Twente het iets rustiger aan ging doen. Niets was minder waar. Na enkele minuten kwam de ploeg van Garcia terug door een knap doelpunt van opnieuw Haris Vuckic.

Toen kwam het beest pas echt los en vielen er nog meer ruimtes aan beide kanten. Invaller Rafik Zekhnini profiteere daarvan. Hij trok naar binnen en schoot de 3-2 binnen na een mooie actie. Maar het was nog niet gedaan in Enschede. Na een aanval van RKC, waarbij Twente-verdediger Peet Bijen niet daadkrachtig genoeg was, kon Quasten de 3-3 binnenschieten. Even leek RKC er ook nog met de winst vandoor te gaan, maar het schot van invaller Hans Mulder belandde, na een zeer spectaculaire tweede helft, op de paal, waardoor beide ploegen verdiend een punt bemachtigden.

Opstellingen en beoordelingen*:
FC Twente:
Joël Drommel 6; Julio Pleguezuelo 6, Xandro Schenk 5,5, Peet Bijen 5, Calvin Verdonk 6,5; Lindon Selahi 6 (80. Emil Berggreen -), Godfried Roemeratoe 5,5 (88. Tom Boere -), Javier Espinosa 6,5; Aitor Cantalapiedra 6,5, Haris Vuckic 7,5 , Keito Nakamura 5,5 (64. Rafik Zekhini 7).

RKC Waalwijk: Kees Heemskerk 6; Ingo van Weert 6, Melle Meulensteen 7, Hannes Delcroix 6,5 , Paul Quasten 6,5; Daan Rienstra 5,5, Anas Tahiri 7 (75. Lennard Daneels -), Stijn Spierings 6; Darren Maatsen 6,5 (75. Sylla Sow -), Mario Bilate 6,5, Said Bakari 5 (83. Hans Mulder -).

Man of the match: Haris Vuckic
*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 11 december 2019

  2. dinsdag 10 december 2019