Willem II grijpt drie punten én tweede uitzege in kletsnat Sittard

Willem II grijpt drie punten én tweede uitzege in kletsnat Sittard

18 augustus 2019 – Willem II heeft ook zijn tweede uitduel van het seizoen gewonnen. Waar in de seizoensouverture PEC Zwolle in eigen huis werd verslagen, werd dit keer Fortuna in Sittard geklopt: 2-3. De thuisploeg kwam nog wel op voorsprong, maar mede door twee doelpunten van Evangelos Pavlidis bogen de Tilburgers die achterstand om. Vitalis Damashkan bracht de spanning met zijn tweede doelpunt van de middag vervolgens weer terug, maar de door de thuisploeg zo gewenste gelijkmaker bleef uit.De regen, die voor de wedstrijd in Sittard met bakken uit de lucht kwam, maakte het er voor Fortuna Sittard en Willem II vanaf het begin niet gemakkelijker op. De gasten leken daar in de openingsfase het meeste last van te hebben, want de Tilburgers lieten aanvallend gezien in het begin weinig zien. Fortuna, dat in de eerste twee duels nog maar één keer scoorde, was al na zes minuten dicht bij een doelpunt maar zag Rasmus Karjalainen in het zijnet schieten.

Ruim tien minuten later kwam de formatie uit Sittard wél op voorsprong. Amadou Ciss zette Vitalis Damashkan met een listig steekpassje vrij voor Timon Wellenreuther, waarna Damashkan de bal over de uitkomende doelman stiftte: 1-0. Kort daarna miste Marios Vrousai eerst nog na een goede individuele actie, maar was het even later wel raak. De aanvaller kopte een voorzet van Fernando Lewis uitstekend binnen en zorgde daarmee voor de gelijkmaker.

De Tilburgers pakten door en kregen na een overtreding van Gregoire Amiot na een half uur spelen een penalty. De gevloerde Evangelos Pavlidis schoot de bal zelf onberispelijk binnen: 1-2. Nog vóór de rust werd het ook nog 1-3. Opnieuw was Pavlidis de doelpuntenmaker. De spits stond opvallend vrij bij een corner en kopte diagonaal binnen.

Na rust beet Fortuna meer van zich af. Jorrit Smeets loste al snel een schot, maar trof geen doel. De middenvelder stond even later wél aan de basis van de aansluitingstreffer. Michael Pinto zette de bal op aangeven van Smeets prima voor aan de linkerkant van het veld, waarna Damashkan zich een waardig spits toonde en de spanning terugbracht in de wedstrijd: 2-3.

Twee minuten later schreeuwde alles en iedereen met een geel-groen hart om een penalty. Ciss werd vastgehouden in de zestien door Sebastian Holmén, maar arbiter Allard Lindhout zag er niets in. De ploeg uit Sittard bleef beter, maar zag Willem II gevaarlijk worden dankzij een schot van invaller Damil Dankerlui. Hij raakte echter de buitenkant van de paal. Aan de andere kant trof Damashkan het zijnet.

Waar Fortuna vorige week tegen Heracles Almelo nog wel voor een late gelijkmaker zorgde, bleef deze dit keer uit. Echte grote kansen waren er in de slotfase van het duel namelijk niet meer te noteren, waardoor Willem II goede zaken doet en zijn tweede uitoverwinning van het seizoen te pakken heeft.

Opstellingen en beoordelingen*
Fortuna Sittard: Alexei Koselev 6; Michael Pinto 6, Branislav Ninaj 5.5, Gregoire Amiot 5, Clint Essers 6 (77. Adnan Ugur -); Mark Diemers 6.5, Jorrit Smeets 6.5 (55. Bassala Sambou), Felix Passlack 6; Amadou Ciss 6.5, Vitalis Damashkan 7, Rasmus Karjalainen 5 (71. Agim Zeka -)

Willem II: Timon Wellenreuther 6; Freek Heerkens 6.5, Jordens Peters 6, Sebastian Holmén 6, Fernando Lewis 6.5 (90. Rick Zuijderwijk -); Pol Llonch 5.5, Marios Vrousai 6.5, Dries Saddiki 6.5; Mats Köhlert 6, Evangelos Pavlidis 7.5 (83. Paul Gladon-), Che Nunnely 5.5 (56. Damil Dankerlui 6.5).

Man of the match: Eveangelos Pavlidis
*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 20 oktober 2019

  2. zaterdag 19 oktober 2019

  3. vrijdag 18 oktober 2019