Kompany verliest weer: "Ik neem de verantwoordelijkheid op me"

18 augustus 2019, 11:47

Het loopt vooralsnog voor geen meter met het Anderlecht van Vincent Kompany. De Belg is met zijn ploeg na vier duels nog zonder zege. Dit weekend werd er met 4-2 verloren van Kortrijk, ondanks een goal en een assist voor Michel Vlap. Kompany beseft dat het beter moet.

Anderlecht speelde prima voor de pauze, maar zakte na de doelwissel weg. "Dat is een beetje de samenvatting van ons seizoen tot dusver", zegt de trainer/speler tegen Sporza. "Ik neem de volledige verantwoordelijkheid op mij. We domineerden in de eerste helft en dwongen kansen af, net zoals we gevraagd hadden op training. Maar na de pauze was er een gebrek aan creativiteit en realisme."

Dat kwam voor Kompany als een behoorlijke verrassing. "Ik was echt supertevreden over de eerste helft, maar hoe we uit de kleedkamer zouden komen was een kantelmoment. Het was naïef: inworp en penalty. Als we telkens zo vaak en zo hard het spel moeten maken en voor doel moeten komen om het verschil te maken, dan gaan we een moeilijk seizoen tegemoet. Maar ik vertrouw de jongens volledig. We gaan onze stijl en visie niet veranderen. Alleen moeten we er heel snel maturiteit in krijgen. De jongens op het veld wisten dat ze het moesten doen. Dat is niet gebeurd en dan moeten we conclusies trekken."

Anderlecht staat na vier duels op twee punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen