Lukkien positief: "Beste FC Emmen van dit seizoen tot dusver"

17 augustus 2019, 23:27   Bijgewerkt: 17 augustus 2019, 23:54

Dick Lukkien pakte met FC Emmen de eerste punten van dit Eredivisie-seizoen en deed dat vol overtuiging in eigen huis tegen sc Heerenveen. Met name in de eerste helft maakte zijn elftal een uitstekende indruk. "Dit was het beste FC Emmen van dit seizoen tot dusver", oordeelde de oefenmeester.

Tegenover FOX Sports keek hij terug op het duel in Emmen. "Ik rijd met een lekker gevoel naar huis. Ik heb een heel strijdbaar en goed voetballend FC Emmen gezien", aldus Lukkien. "We hadden heel veel dreiging in de wedstrijd, waren balvast en konden Heerenveen terugdringen. De 2-0 bij rust was te mager gezien de krachtsverhoudingen."

Hoewel Emmen werd neergezet als een vreemdelingenlegioen, speelden er tegen sc Heerenveen 'slechts' vier nieuwe spelers in de basis ten opzichte van vorig jaar. En dat zijn ook echt versterkingen. "We hebben goede voetballers erbij gekregen en hebben veel meer diepte in de ploeg. Dan kun je ploegen achteruit dwingen, initiatief nemen én houden", aldus Lukkien, die de pauze een hinderlijke onderbreking vond. Het spel werd er in de tweede helft niet beter op. "We hebben goed stand gehouden, maar niet goed gespeeld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen