Gisteren gemist: Ajax wint, déjà-vu City, Dost richting Frankfurt

18 augustus 2019, 00:30   Bijgewerkt: 17 augustus 2019, 23:38

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 17 augustus.

Ajax maakt tussen CL-duels in geen fout en wint simpel van VVV, Emmen en Sparta winnen ook

Ajax heeft zaterdagavond een regelmatige, maar ruime zege op VVV-Venlo geboekt. De Amsterdammers hadden drie kwartier lang de grootste moeite met de ultra-defensieve thuisploeg, maar kwamen niet meer in de problemen nadat Hakim Ziyech het duel openbrak. Dusan Tadic, Klaas-Jan Huntelaar en David Neres bezorgden het freewheelende Ajax na rust een 1-4 zege. Ook [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/354680/emmen-zet-heerenveen-met-beide-benen-op-de-grond-met-zege/,_blank,FC Emmen] en [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/354674/effectief-sparta-bezorgt-ado-huiswerk-en-staat-bovenin/,_blank,Sparta Rotterdam] pakten drie punten. 

Eintracht Frankfurt bevestigt naderende komst van spits Dost

Eintracht Frankfurt gaat Bas Dost presenteren als de vervanger van Sébastien Haller. De Bundesliga-club heeft met Sporting Portugal een akkoord bereikt over de aanvaller, die - mits hij een persoonlijk akkoord bereikt en de medische keuring doorstaat - naar Duitsland vertrekt. Niets staat zijn overgang nog in de weg, hij ontbreekt tevens in de wedstrijdselectie van de Portugese club.

Manchester City en Tottenham gelijk bij bizarre déjà-vu bij de VAR

Manchester City is in eigen huis tegen Tottenham Hotspur tegen het eerste puntverlies van dit seizoen opgelopen in de Premier League. In eigen huis kwam het niet verder dan een 2-2 gelijkspel, mede omdat de winnende treffer van invaller Gabriel Jesus werd afgekeurd - hetgeen The Citizens een déjà-vu-gevoel zal geven naar de Champions League van vorig seizoen. Liverpool won eerder op de dag [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/354665/liverpool-heel-moeizaam-langs-southampton-hattrickheld-pukki/,_blank,moeizaam] van Southampton. 

Cillessen debuteert met gelijkspel door penalty in 100ste minuut, Real wint wel

Jasper Cillessen (op archiefbeeld) heeft een vervelend debuut gekend bij Valencia. De ploeg voor wie hij het doel verdedigt speelde niet bepaald geweldig in eigen huis zaterdagavond tegen Real Sociedad, maar leek door een doelpunt van Gameiro wel op weg naar een 1-0 overwinning en dus een clean sheet voor Cillessen, maar in de honderdste minuut (!) kregen de bezoekers een strafschop die werd omgezet in een doelpunt: 1-1. Eerder op de avond won Real Madrid ondanks een rode kaart van Luka Modric [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/354668/real-madrid-simpel-langs-celta-ondanks-discutabel-rood-modric/,_blank,wel eenvoudig.]

Kompany's Anderlecht verliest wéér, wel goal en assist Vlap

Anderlecht heeft een volgende, keiharde tik moeten incasseren in de Jupiler Pro League. Op bezoek bij KV Kortrijk verloor Vincent Kompany voor de tweede maal in de competitie en staat het serieus in de onderste regionen. Michel Vlap scoorde een pingel en gaf een assist, maar kon net als aanwinst Nacer Chadli een nederlaag niet voorkomen: 4-2.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen