Groenendijk niet in paniek na zwakke start, maar heeft wel zorgen

Groenendijk niet in paniek na zwakke start, maar heeft wel zorgen

17 augustus 2019 – ADO Den Haag is voor het derde seizoen op rij slecht begonnen aan de Eredivisie en dat zorgt voor de nodige frustraties bij trainer Alfons Groenendijk. "We hebben weer zo'n start als de afgelopen twee jaar en daar word je niet vrolijk van", baalde de oefenmeester, die overigens nog niet in paniek is.



Tegenover FOX Sports ging de trainer in op de derde achtereenvolgende nederlaag, waarvan hij niet per se de negatieve kanten wilde uitlichten. "De weg is nog heel lang en we moeten positief blijven. De problemen zijn bekend, maar ik ga niet elke keer zeuren over geld of middelen. We weten hoe het ervoor staat bij ADO en we zullen kijken of we nog wat kunnen. Dat is wel nodig, denk ik. Je kunt dit ADO weinig verwijten, de spelers hebben echt wel hun best gedaan. Op het laatst heb je nog drie á vier behoorlijke kansen die er niet in gaan. Maar al met al is het te weinig."

Toch zag Groenendijk ook goede dingen. "Na een half uur gaat de eerste bal op doel van Sparta erin. Maar daarvoor hadden wij al voor moeten staan met een enorme kans van Necid", zag de coach, die wel erkende dat het moeizaam loopt. "We voetballen niet, het is te weinig. Het is voetbal op leven en dood in de tweede helft, maar niet echt gebaseerd op ideeën en creativiteit. Dat baart zorgen."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 24 september 2020

  2. woensdag 23 september 2020

  3. dinsdag 22 september 2020