FC Utrecht: uit voorzorg extra check naar lasverbindingen

FC Utrecht: uit voorzorg extra check naar lasverbindingen

17 augustus 2019 – FC Utrecht gaat stadion Galgenwaard een extra grondige check geven. Aanleiding voor het onderzoek is het ongeval bij AZ, waar een deel van het dag instortte. Het stadion in de Domstad, dat volgens de eerste onderzoeken overigens 'gewoon' veilig is, heeft namelijk dezelfde constructie als het stadion in Alkmaar.Dat schrijft het Algemeen Dagblad. "Veiligheid staat bij ons voorop en dat willen we blijven garanderen. Afgelopen week is er een eerste inspectie geweest en daaruit zijn geen onvolkomenheden naar voren gekomen", aldus een woordvoerder van FC Utrecht tegenover het medium. Toen bekend werd dat de lasverbindingen de oorzaak waren van het instorten van het dak van het AZ-stadion, veranderde de situatie voor de Domstedelingen.

Lees ook: 'Onderaannemers AZ-stadion bij meer ingestorte daken betrokken'

Stadion-eigenaar Jan Spelt wil dat er een gedegen onderzoek komt. "Met speciale aandacht voor de lasnaden, uiteraard. Wij zijn ontzettend geschrokken van wat er in Alkmaar is gebeurd, een gewaarschuwd mens telt voor twee", aldus Spelt, die tot dusver niks geks vond. "Maar we willen elk risico uitsluiten. Daarom gaan we morgen een plan de campagne maken. Ik wil precies weten wat er tot nu is onderzocht en wat niet."

Dat extra onderzoek wordt gedaan door de eigenaar van het stadion, samen met de gemeente Utrecht. Eerder dit jaar, in februari, is De Galgenwaard al een keer gecontroleerd. Destijds werd alles op het gebied van veiligheid gewoon nog goedgekeurd.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 19 september 2019

  2. woensdag 18 september 2019

  3. dinsdag 17 september 2019