Fraser blijft realistisch ondanks koppositie van Sparta Rotterdam

Fraser blijft realistisch ondanks koppositie van Sparta Rotterdam

17 augustus 2019 – Sparta Rotterdam-trainer Henk Fraser is blij met hoe het tot dusver gaat met de gepromoveerde ploeg in de Eredivisie, maar wil nog niet te hard van stapel lopen als het gaat om de verwachtingen van zijn elftal. "Er is altijd een ploeg die verrast, maar je moet wel realistisch zijn. We moeten heel goed beseffen voor welke plekken we kunnen gaan spelen."Dat zei de coach tegenover FOX Sports, na de tweede overwinning van het seizoen, waarmee de Rotterdammers voorlopig gedeeltelijk aan kop gaan in de Eredivisie. "Je hebt altijd fases waarin het goed gaat en fases waarin het minder gaat. Wat we nu doen is een buffertje opbouwen voor als het minder gaat", bleef Fraser realistisch. "Het loopt voorspoedig, daar moeten we van genieten. Maar er komt dadelijk ook een situatie dat je twee keer achter mekaar verliest."

Tegen ADO Den Haag was Sparta Rotterdam vooral effectief en niet zozeer goed aan de bal. "Na de 2-0 hebben we twee momenten gehad waarbij we de wedstrijd op slot hadden kunnen gooien. Dat doen we niet, waardoor we constant moeten vechten. ADO heeft veel fysieke kracht, zeker met Michiel Kramer erbij hadden ze lange jongens. Op het einde kwamen we er niet meer uit, het was vooral overleven", erkende Fraser. 

Dat lukte, tot opluchting van de coach. "Waar we kunnen voetballen, gaan we dat doen. Maar als we moeten overleven, gaan we dat ook doen. En dat kunnen we meer dan behoorlijk", oordeelde de coach.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 11 december 2019

  2. dinsdag 10 december 2019