Cillessen debuteert met gelijkspel door penalty in 100ste minuut

Cillessen debuteert met gelijkspel door penalty in 100ste minuut

17 augustus 2019 – Jasper Cillessen (op archiefbeeld) heeft een vervelend debuut gekend bij Valencia. De ploeg voor wie hij het doel verdedigt speelde niet bepaald geweldig in eigen huis zaterdagavond tegen Real Sociedad, maar leek door een doelpunt van Gameiro wel op weg naar een 1-0 overwinning en dus een clean sheet voor Cillessen, maar in de honderdste minuut (!) kregen de bezoekers een strafschop die werd omgezet in een doelpunt: 1-1. Het Valencia-doelpunt viel na een klein uur voetballen: na een goede actie van Daniel Wass kwam de bal voor de voeten van Gameiro, die de bal simpel binnengleed. Beide ploegen hadden tot dusver weinig gecreëerd en pas na het openingsdoelpunt van Valencia, dat aanvoerder Dani Parejo en linksback José Gayá moest missen vanwege een schorsing, kwam het duel tot leven. Normaliter worden de schorsingen van vorige seizoenen overigens niet meegenomen, maar door een fout van de voetbalbond gebeurde dat ditmaal wel.

Real Sociedad, bij wie Martin Ødegaard in de basis begon en Alexander Isak twintig minuten voor tijd mocht invallen, was sterker op Mestalla en kreeg via Willian José voor rust de grootste kans op het openingsdoelpunt. Hij schoot echter naast het doel van Cillessen, die verder weinig te doen had en dus ook weinig fouten maakte. In de slotfase raakte Rodrigo Moreno eerste de paal, daarna kreeg invaller Denis Cheryshev een strafschop namens Valencia.

Die werd door Gameiro echter niet benut (over), waardoor de acht minuten extra tijd - die erbij kwamen vanwege de lange tijd die de VAR nodig had om het eerste doelpunt goed te keuren - nog erg spannend waren. In de honderdste (!) minuut ging het alsnog mis voor Valencia en Cillessen: een vrije trap werd tegen de arm geschoten (tweede geel en dus rood voor Francis Coquelin) en zodoende gepromoveerd tot penalty. Die werd benut door Mikel Oyarzabal, die de Cillessen de verkeerde hoek in stuurde en scoorde. De Nederlandse doelman eindigde het duel dus met een flinke kater en puntverlies met Valencia. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 9 augustus 2020

  2. zaterdag 8 augustus 2020

  3. vrijdag 7 augustus 2020