City en Tottenham gelijk bij bizarre déjà-vu bij de VAR

17 augustus 2019, 20:33   Bijgewerkt: 17 augustus 2019, 20:40

Manchester City is in eigen huis tegen Tottenham Hotspur tegen het eerste puntverlies van dit seizoen opgelopen in de Premier League. In eigen huis kwam het niet verder dan een 2-2 gelijkspel, mede omdat de winnende treffer van invaller Gabriel Jesus werd afgekeurd - hetgeen The Citizens een déjà-vu-gevoel zal geven naar de Champions League van vorig seizoen.

Dat Manchester City het zo moeilijk had in eigen huis, had het vooral aan zichzelf en hun effectiviteit te wijten. De ploeg van Pep Guardiola was heer en meester in de Premier League-kraker en kwam na twintig minuten terecht op voorsprong door Raheem Sterling. Met veel dank aan de heerlijke voorzet van Kevin De Bruyne kopte de aanvaller raak: 1-0.

Tien minuten voor de pauze liet De Bruyne zich weer gelden: vanaf de achterlijn gaf hij een heerlijke pass hard voor het doel, binnengelopen door Sergio Agüero. De Belg toonde andermaal aan een absolute assistkoning te zijn, maar had ook gezien hoe Erik Lamela laks dekken op het middenveld van City tussen zijn assists door had afgestraft met een rake poging van afstand en daarmee de stand had gelijkgezet.

En gelijk werd het tien minuten in de tweede helft wederom, toen Lucas Moura koud in het veld met zijn eerste balcontact op het veld uit een corner de gelijkmaker binnenliep. City, dat bijna zeventig procent balbezit had, kon weer van vooraf aan beginnen en moest opnieuw op jacht naar de winnende. Guardiola bracht Riyhad Mahrez, David Silva en Gabriel Jesus voor een zeer boze Agüero. De Argentijn zag wel hoe Jesus een aantal keer dicht bij de 3-2 was, maar het laatste zetje kon hij telkens niet geven. Ook het aluminium hielp Tottenham, bij wie Jan Vertonghen negentig minuten op de bank bleef, om in Manchester overeind te blijven.

Heel lang lukte Tottenham - dat in de eindfase niet minder was dan de opponent - om overeind te blijven in Manchester, maar in blessuretijd viel een hoekschop gelukkig voor de voeten van Jesus, die keihard raak schoot uit de corner. Echter werd het doelpunt, net als vorig seizoen in de Champions League toen heel Manchester ontplofte na een late goal, alsnog afgekeurd. Zodoende loopt City achter op Liverpool, dat wel tweemaal won in de Premier League, al zal het déjà-vu gevoel wel enorm zijn bij Guardiola en zijn mannen.

Dat kunnen ze overigens vooral zichzelf verwijten: als City net zo effectief was geweest als Tottenham, had er een hele andere uitslag op het bord gestaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen