Kompany's Anderlecht verliest wéér, wel goal en assist Vlap

Kompany's Anderlecht verliest wéér, wel goal en assist Vlap

17 augustus 2019 – Anderlecht heeft een volgende, keiharde tik moeten incasseren in de Jupiler Pro League. Op bezoek bij KV Kortrijk verloor Vincent Kompany voor de tweede maal in de competitie en staat het serieus in de onderste regionen. Michel Vlap scoorde een pingel en gaf een assist, maar kon net als aanwinst Nacer Chadli een nederlaag niet voorkomen: 4-2.Het inpassen van aanwinst Chadli ging niet ten koste van Vlap. De Fries stond, net als landgenoot Philippe Sandler, in de basis van Anderlecht, en gaf na een klein half uur de assist op de scorende Samir Nasri. De voormalig speler van Arsenal is met Kompany en uiteraard Chadli een van de grote namen van Anderlecht, maar overtuigend was het - na twee remises en een nederlaag - ook op bezoek bij KV Kortrijk niet.

Ilombé Mboyo kon vrij snel na de pauze namelijk gelijkmaken vanaf elf meter en hoewel Michel Vlap na ruim een uur ook een strafschop binnenschoot, ging het niet voortvarend met Anderlecht. Tussendoor had Hervé Kage de thuisploeg namelijk op voorsprong geschoten. En dat - een voorsprong pakken - gebeurde een kwartier voor tijd wederom: Kompany zag er niet goed uit bij de tweede treffer van Mboyo en de 3-2 voor Kortrijk.

Het werd nog erger voor de speler/trainer van Anderlecht, want Kristof D'Haene zorgde niet veel later zelfs ook voor de 4-2, waardoor Anderlecht - dat wel meer balbezit had en verzorgd probeerde te voetballen - wederom tegen een nederlaag aanliep. Dat gebeurde eerder ook al tegen KV Oostende, vervolgens werd er tweemaal doelpuntloos gelijkgespeeld in de Belgische competitie. 

Hoe gaat Kompany om met zijn eerste crisis als manager, waar hij ondanks een prima start van Vlap mee te maken heeft. Het programma tot dusver was nog relatief gemakkelijk voor Anderlecht, dat met Genk, Standard Luik, Antwerp en Club Brugge een loodzwaar programma heeft. Komt het nog goed met het ambitieuze project van de topclub?

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 15 september 2019

  2. zaterdag 14 september 2019