Eintracht bevestigt naderende komst van spits Dost

Eintracht bevestigt naderende komst van spits Dost

17 augustus 2019 – Eintracht Frankfurt gaat Bas Dost presenteren als de vervanger van Sébastien Haller. De Bundesliga-club heeft met Sporting Portugal een akkoord bereikt over de aanvaller, die - mits hij een persoonlijk akkoord bereikt en de medische keuring doorstaat - naar Duitsland vertrekt. Niets staat zijn overgang nog in de weg, hij ontbreekt tevens in de wedstrijdselectie van de Portugese club.Op het clubkanaal maakt Eintracht Frankfurt melding van de naderende komst van Dost, die dus nog niet helemaal officieel is. Wel schrijft Eintracht dat de naderende overgang de reden is dat hij ontbreekt in de wedstrijdselectie van Sporting Portugal, voor wie de spits 76 doelpunten maakte in 84 wedstrijden. De Portugese club wil hem graag slijten, omdat hij fors drukt op de begroting van de club van Marcel Keizer, die zijn landgenoot graag wilde houden.

"Het liefst zou ik willen dat de window nu sluit, want ik heb alle spelers nodig", liet de oefenmeester eerder nog weten. Eerder was Dost al actief in de Bundesliga bij VfL Wolfsburg, waarin hij 36 doelpunten maakte in 85 duels. De wedstrijd tegen Leverkusen (4-5 zege) was zijn grootste prestaties: daarin scoorde Dost vier doelpunten.

Dost staat een serieuze erfenis te wachten bij de Europa Leage-deelnemer, aangezien niet alleen Haller voor vijftig miljoen euro vertrok. Ook Luka Jovic (zestig miljoen) ging weg naar Real Madrid, waardoor er voorin de nodige vacatures zijn bij de Bundesliga-club. Naast Sporting en Wolfsburg was de spits actief bij sc Heerenveen, Heracles Almelo en FC Emmen. Bij vrijwel elke club was hij een garantie voor doelpunten, alleen bij het Nederlands elftal niet. In achttien interlands kwam hij tot slechts één goal, mede daarom besloot hij om zich niet meer beschikbaar te stellen voor Oranje. 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 15 september 2019

  2. zaterdag 14 september 2019