Real wint van Celta, ondanks discutabele rode kaart Modric

17 augustus 2019, 18:55

Real Madrid is het seizoen op bezoek bij Celta de Vigo uitstekend begonnen. Hoewel De Koninklijke niet groots speelde, na een uur met een man minder kwam te staan na een discutabele rode kaart voor Luka Modric én bovendien met het nodige blessureleed kampt, kwam de 1-3 overwinning zonder al te veel moeite tot stand en waren twee goals bovendien van grote schoonheid bij de bezoekers.

Met de in juli nog volledige afgeserveerde Gareth Bale in de basis - hij kreeg de voorkeur boven Luka Jovic - begon Real Madrid uitstekend bij de altijd lastige uitwedstrijd tegen Celta de Vigo. Helemaal in de wetenschap dat het Rodrygo, Eden Hazard en Marco Asensio moest missen vanwege blessureleed. Jovic dus op de bank, net als aanwinst Militao en keeper Keylor Navas. Thibaut Courtois kreeg de voorkeur onder de lat van Real Madrid.

Hij zag hoe Karim Benzema zijn vorm van vorig seizoen goed doortrok. Al na twaalf minuten zorgde de Franse spits voor het eerste doelpunt van Real Madrid dit seizoen met een prima intikker bij de eerste paal. Toch had De Koninklijke het voor de pauze niet makkelijk: Celta de Vigo kreeg een paar kansen en Courtois moest een paar keer serieus aan de bak en hield Real Madrid op de been voor de pauze. Alleen op de inzet van Iago Aspas had hij geen antwoord, maar dat doelpunt vlak voor rust werd uiteindelijk afgekeurd vanwege buitenspel door de VAR.

Zodoende neemt Real Madrid de koppositie over van Athletic de Bilbao, dat vrijdagavond won van FC Barcelona. Zidane heeft op de Catalaanse rivaal inmiddels direct afstand genomen, wat in voorgaande jaren vaak andersom was. Het spel geeft nog reden tot verbetering, maar aan de 1-3 zege was helemaal niets af te dingen, ondanks de eretreffer van debutant Iker Losada diep in blessuretijd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen