Liverpool heel moeizaam langs Southampton, hattrick Pukki

17 augustus 2019, 17:57   Bijgewerkt: 17 augustus 2019, 19:18

Liverpool heeft zaterdagmiddag een moeizame zege geboekt op bezoek bij Southampton. Na de midweekse overwinning in de Super Cup had de ploeg van Jürgen Klopp de nodige opstartproblemen, maar ging het na een zeer matige eerste helft uiteindelijk met drie punten naar huis. Sadio Mané brak de ban, Roberto Firmino maakte het karweitje af: 2-1. Elders op de velden kroonde Teemu Pukki zich tot hattrickheld van Norwich City

In de eerste helft had Southampton het betere van het spel en van de kansen: de verlenging en strafschoppen tegen Chelsea waren nog voelbaar in de Liverpool-benen. Onder andere voormalig VVV-verdediger Maya Yoshida was dichtbij een doelpunt met een kopbal, maar Adrián hield zijn doel in de eerste helft schoon. Soms ging dat moeizaam, want aan de bal was de goalie - die uiteindelijk wel fit genoeg was om te starten, dat was lang een twijfelgeval - allesbehalve ijzersterk.

Dat Mané vlak voor de pauze de score opende was volledig tegen de verhoudingen in, maar geen toeval. De aanvaller is in bloedvorm en bevestigde dat met deze treffer. Na zeventig minuten gaf Mané de bal aan Firmino, die naar binnen dribbelde en knap in de tegengestelde hoek schoot: 2-0. Het werd nog even spannend, doordat Adrián verschrikkelijk in de fout ging: hij schoot de bal tegen Danny Ings op, waarna de bal zo in het doel rolde. Omdat Southampton niet meer scoorde, werd de held van de Supercup niet de grote schlemiel, al scheelde het niet veel. Als Ings iets scherper was geweest, had hij vlak voor tijd ook de gelijkmaker binnengetikt.

{image[336141][right-half][]}Norwich City - Newcastle United 3-1

De grote verrassing van deze speelronde komt uit Norwich. De 4-1 nederlaag tegen Liverpool heeft de ploeg van Tim Krul niet in verwarring gebracht, want tegen big spender Newcastle - dat alleen aan Joelinton al veel meer uitgaf dan Norwich in z'n geheel - liet de gepromoveerde ploeg zich van de beste kant zien. De Fin Teemu Pukki maakte drie doelpunten en daarmee een zuivere hattrick: de vierde speler in de geschiedenis van Norwich die dat ooit lukte. Pukki staat daardoor bovenaan de topscorerslijst van de Premier League, zij het met twee anderen (Raheem Sterling en Ashley Barnes). Diep in blessuretijd maakte Jonjo Shelvey nog de eretreffer namens de gasten.

Aston Villa - AFC Bournemouth 1-2

Ondanks dat Aston Villa een van de grootste uitgevers was deze zomer, begon het na de nederlaag van vorige week wederom niet goed. Binnen de minuut hadden de bezoekers een strafschop na een overtreding op Harry Wilson. Die werd benut en nog binnen het kwartier zorgde diezelfde Wilson ook voor de 0-2. Twintig minuten voor het einde - vlak voor Anwar El Ghazi naar de kant werd gehaald - bracht Douglas Luiz de spanning nog wel terug, maar Nathan Aké hield in de slotfase stand en won.

Overige uitslagen:

Everton - Watford 1-0

Brighton & Hove Albion - West Ham United 1-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen