Van Persie blikt terug: "Arsenal bood mij geen nieuw contract aan"

Van Persie blikt terug: "Arsenal bood mij geen nieuw contract aan"

17 augustus 2019 – Robin van Persie maakte in de zomer van 2012 de pikante overstap van Arsenal naar Manchester United. Zeven jaar na dato legt de voormalig aanvaller uit waarom hij ervoor koos om na acht seizoenen Londense dienst de binnenlandse transfer te maken. Als analist van BT Sport geeft Van Persie aan dat hij destijds zijn conclusies trok nadat Arsenal hem geen nieuwe contractaanbieding deed. "Je kunt het vergelijken met een huwelijk. Mijn vrouw, Arsenal, en ik waren voor acht jaar getrouwd. Na acht jaar was mijn vrouw mij wat zat. Dat zijn de feiten. Zo voelde ik dat", begint Van Persie. "Arsenal bood me geen nieuw contract aan. Je kunt verschillende perspectieven hebben, maar het feit is dat Arsenal me nooit een nieuw contract aanbood. Wat doe je dan? Dan kijk je rond. Ik was nog steeds ambitieus en wilde de Premier League winnen. Zo gaat het leven."

Van Persie had uiteindelijk drie opties, waarvan een uit het buitenland snel verdween. "Daarna had ik de keus tussen Manchester City en Manchester United", gaat hij verder. "Wat mensen niet weten, is dat tijdens een transfer of huwelijk veel dingen op de achtergrond gebeuren. Veel dingen die de fans niet begrijpen of niet meekrijgen. Je moet een keus maken op basis van wat je doelen zijn, maar je moet je ook op de feiten baseren. De feiten waren dat Arsenal me mogelijk zat was. Het startpunt was dat ze me geen contract hebben aangeboden."

In dienst van Manchester United won Van Persie direct de Premier League, wat hem in zijn acht Arsenal-jaren niet lukte. Na zijn United-periode ging Van Persie aan de slag bij Fenerbahçe en Feyenoord, waar hij vorig seizoen zijn loopbaan beëindigde.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 7 december 2019

  2. vrijdag 6 december 2019