Arsenal boekt dankzij dodelijk aanvalsduo tweede overwinning

Arsenal boekt dankzij dodelijk aanvalsduo tweede overwinning

17 augustus 2019 – Arsenal mag zich voor in elk geval een paar uur koploper van de Premier League noemen. De Londense club rekende zaterdagmiddag voor eigen publiek af met Burnley door met te 2-1 te winnen. Aanvalsduo Alexandre Lacazette en Pierre-Emerick Aubameyang bezorgden Arsenal het volle pond. De Londense club is na twee speelrondes nog foutloos.Tijdens de seizoensouverture boekte Arsenal een moeizame zege op Newcastle United (0-1). Tegen Burnley maakte het team van trainer Unai Emery ook geen verpletterende indruk, maar won het wel weer. Lacazette opende al vroeg in de wedstrijd de score door een hoekschop van Real Madrid-huurling Dani Ceballos te promoveren tot doelpunt. Al vallend maakte de Fransman de 1-0.

Dat leek ook de ruststand te worden, tot de bezoekers vlak voor de theepauze plots toesloegen. Een aangeraakt schot van Dwight McNeil kwam terecht voor de voeten van Ashley Barnes, die vervolgens van dichtbij de gelijkmaker tegen de touwen schoot. Een stunt zat er echter niet in voor Burnley, waar Erik Pieters in de basis startte. Na een uur maakte Aubameyang - wederom op aangeven van Ceballos - de 2-1, wat uiteindelijk het winnende doelpunt bleek te zijn.

De Spanjaard werd een paar minuten voor tijd naar de kant gehaald en kreeg een staande ovatie. De van Chelsea overgekomen David Luiz maakte zijn debuut voor Arsenal en topaankoop Nicolas Pépé kreeg als vervanger van Reiss Nelson een helft speeltijd. De koppositie van Arsenal wordt later op de zaterdag waarschijnlijk overgenomen door Liverpool of Manchester City.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 23 september 2020

  2. dinsdag 22 september 2020

  3. maandag 21 september 2020