Machlas over APOEL: "Ajax moet waken voor onderschatting"

17 augustus 2019, 14:17

Ajax moet nog één horde nemen om zich te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. Om voor het tweede jaar op rij deel te nemen aan het Europese toernooi, moet APOEL Nicosia over twee wedstrijden worden verslagen. Nikos Machlas, die een verleden heeft bij beide clubs, verwacht dat Ajax als winnaar uit de strijd komt.

Machlas speelde tussen 1999 en 2003 voor Ajax en sloot in 2008 bij APOEL zijn loopbaan af. "APOEL is het Ajax van Cyprus. Ze spelen attractief voetbal en hebben een goedgevulde prijzenkast. De sfeer bij thuiswedstrijden is vergelijkbaar met die bij PAOK. Kwalitatief schat ik PAOK hoger in dan APOEL, maar Ajax moet waken voor onderschatting", vertelt de Griek aan Het Parool. "APOEL laadt zich op om historie te schrijven tegen een Europese topclub."

De oud-spits zag Ajax wankelen tegen PAOK, dat over twee wedstrijden met 5-4 werd verslagen. "Automatismen ontbraken. Ja, bij PAOK waren ze heel boos op de scheidsrechter, en de commentator, las ik. Ach ja, Grieks temperament hè. PAOK werd misschien onderschat, maar de verwachtingen bij Ajax zijn ook weer hooggespannen na vorig seizoen. Dat team was het beste Ajax dat ik ooit heb gezien."

Ook zonder Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt heeft Ajax veel kwaliteit, vindt Machlas. "Donny van de Beek is fantastisch, heel slim, en met Hakim Ziyech, Dusan Tadic en Klaas-Jan Huntelaar is Ajax aanvallend sterk", gaat de Griek verder. "Ik ben groot fan van Huntelaar. Hij is veel meer een killer dan Kasper Dolberg. Die heeft talent, maar is vaak onzichtbaar. Dat kan als spits, maar dan moet je er op de juiste momenten staan. Dat instinct heeft Huntelaar altijd gehad. Hoewel ik ook een APOEL-hart heb, verwacht ik dat Ajax de groepsfase haalt."

Ajax speelt aankomende dinsdag het heenduel met APOEL op Cyprus. Acht dagen alter volgt de return in de Johan Cruijff ArenA.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen