Slutsky hield Serero vanwege transferperikelen buiten basiself

Slutsky hield Serero vanwege transferperikelen buiten basiself

17 augustus 2019 – Thulani Serero was vrijdagavond een opvallende afwezige in de basiself van Vitesse voor het thuisduel met PEC Zwolle. De Zuid-Afrikaan werd wegens transferperikelen niet opgesteld door Leonid Slutsky. Dat erkent de Russische oefenmeester tegenover De Telegraaf.Serero staat op het punt zijn loopbaan te vervolgen in de Verenigde Arabische Emiraten, waar hij bij het Al Jazira van trainer Jurgen Streppel aan de slag kan. Op dit moment steggelen de clubs nog over een bankgarantie, maar naar verwachting wordt de deal snel beklonken. De verkoop van Serero levert Vitesse naar verluidt één miljoen euro op.

Dat de Zuid-Afrikaan niet startte tegen PEC Zwolle, begreep hij. "De transfer speelt toch door mijn hoofd. Het was een goede beslissing om op de bank te beginnen. Ik hoop dat er snel duidelijkheid is over mijn toekomst", zegt Serero, die vlak voor rust alsnog binnen de lijnen kwam als vervanger van de geblesseerde Matus Bero. "De ploeg had me nodig en dan moet je er staan."

Bazoer baalt
Als het aan Riechedly Bazoer ligt, blijft Serero bij Vitesse. "Het klikt tussen ons. We hebben eerder ook al samengespeeld bij Ajax en het voelt vertrouwd, dat ik weer naast hem sta. Iedereen weet dat Thuli een fantastische speler is en ik hoop dat hij blijft. Dat heb ik hem ook verteld, maar de keuze is natuurlijk aan hem."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 22 september 2020

  2. maandag 21 september 2020