De Jong na teleurstellend debuut: "Een heel slechte dag"

De Jong na teleurstellend debuut: "Een heel slechte dag"

17 augustus 2019 – Frenkie de Jong slaagde er vrijdagavond niet in om zijn officiële debuut voor FC Barcelona op te luisteren met een goed resultaat tegen Athletic Bilbao. De regerend Spaans kampioen ging door een laat doelpunt van Aritz Aduriz met 1-0 onderuit in San Mamés. Na de wedstrijd had De Jong ondanks zijn eerste speelminuten zodoende geen reden om blij te zijn. "Uiteindelijk is het een heel slechte dag", aldus de 22-jarige middenvelder."We beginnen met een nederlaag en hebben niet goed gespeeld, dus het is geen goede dag", stelde de van Ajax overgekomen De Jong in gesprek met Ziggo Sport. "Athletic Bilbao zette hoog druk met veel intensiteit. Normaal gesproken hebben we genoeg kwaliteit om daar onderuit te spelen. Maar vandaag deden we dat niet goed genoeg. We vonden de oplossing niet, waren slordig en maakten veel verkeerde keuzes. Dan speel je hun spel en daarin zijn ze thuis goed."

De Jong kwam tegen Athletic Bilbao niet veel in het spel van Barcelona voor. Dat had ook te maken met de tactiek van de thuisclub: Raúl García volgde de Oranje-international overal. Aan het begin van de wedstrijd kreeg De Jong een aardige beuk van de Spanjaard. "Hij keek even zo van: doe even rustig. Ik wist dat hij hard zou spelen, maar dat hoort er gewoon bij en is helemaal niet slecht. Ik denk dat hij dat goed doet, daarmee maakt hij het veel ploegen lastig. Dus hij heeft geen reden om dat te veranderen."

Hoewel de wedstrijd tegen Athletic Bilbao teleurstellend is verlopen, blikte De Jong met een goed gevoel terug op zijn eerste weken in Barcelona. "Ik ben goed opgevangen door de jongens en word gelijk in het team opgenomen. Wie mijn maat is? Ik heb niet per se één maat. De jongens helpen me echt goed en betrekken me in alles. De eerste weken bevallen heel goed, ook op het veld goed. De stijl is een beetje hetzelfde als bij Ajax, al zijn er wel wat verschillen."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 14 augustus 2020

  2. donderdag 13 augustus 2020