'Onderaannemers AZ-stadion bij meer ingestorte daken betrokken'

17 augustus 2019, 10:06

Bij de bouw van het dak van het AFAS Stadion waren dezelfde onderaannemers betrokken als bij de bouw van de parkeergarage van de Dekamarkt in Wormerveer, die vorig jaar instortte. Dat blijkt uit onderzoek van NH Nieuws. De constructeur en de staalmonteur zijn in beide gevallen hetzelfde geweest.

Uit verkennend onderzoek van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) bleek vrijdag dat het instorten van de overkapping is veroorzaakt door falende lasverbindingen. 'Waardoor deze verbindingen zijn bezweken is nog niet bekend. Tijdens het verkennend onderzoek zijn ook twee breuken en twee verdachte plekken aangetroffen in het deel van het dak dat nog intact is', aldus de raad.

NH Nieuws is erachter gekomen dat zowel in Alkmaar als Wormerveer ingenieursbedrijf Romkes B.V. als constructeur de berekeningen voor de lasverbindingen uitvoerde en de montage werd gedaan door Jan de Roos Montage B.V., dat inmiddels failliet is. In het onderzoek stuitte het medium ook op een bouwincident uit 2005 in Wateringen. Het dak van bouwmarkt Hornbach stortte toen in. Beide partijen waren daar ook bij betrokken.

Lees ook'Herstel van stadion AZ gaat zeker nog een jaar duren'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen