Sneijder onthult zijn toekomstplannen en wordt zaakwaarnemer

Sneijder onthult zijn toekomstplannen en wordt zaakwaarnemer

17 augustus 2019 – Wesley Sneijder heeft tegenover De Telegraaf zijn toekomstplannen onthuld. De onlangs gestopte middenvelder wordt zaakwaarnemer. Op termijn wil de 35-jarige Sneijder 'zeker trainer worden' en de cursus Coach Betaald Voetbal volgen, maar eerst gaat hij spelers begeleiden."Ik wil spelers gaan begeleiden, maar met mijn ervaringen als Champions League-winnaar en WK-finalist dan ook in het héle traject", vertelt Sneijder. "Alles wat ikzelf heb meegemaakt – van aan de top komen tot er blijven, van voeding tot gerichte extra training, van WK-finalespanning tot de omgang met pers, van door betalingsproblemen bij Inter worden weggepest tot het heldenonthaal in Madrid, Milaan en Istanbul – kan ik op die gasten overbrengen."

Sneijder hing onlangs zijn voetbalschoenen aan de wilgen en merkt dat er nu al deuren voor hem opengaan. "Overal waar ik heb gespeeld, ben ik geliefd geweest: bij mijn medespelers, de supporters, de directie en zelfs de pers", stelt Sneijder. "Het komt me van pas in mijn nieuwe wereld. Met die connecties wil en ga ik iets doen. En het mooie is dat ook de topclubs waar ik niét heb gewerkt, me met open armen ontvangen. En ik spreek dankzij mijn carrière naast Nederlands de talen Spaans, Italiaans, Turks en Engels." 

De recordinternational van Oranje gaat niet bij zijn zaakwaarnemer in dienst, maar voor zichzelf aan de slag. "Het zelf doen hoort bij mij. Ik doe het ook alleen, wil het maximale uit mezelf halen en als ik hulp nodig heb, schakel ik uiteraard specialisten in. Zo kan ik altijd gebruik maken van de backoffice van Guido voor financieel, fiscaal, juridisch en commercieel advies. Het is een grote stap, maar ik weet dat ik het kan en het gaat me lukken ook."

Op dit moment begeleidt Sneijder nog niemand. "Omdat niemand nog weet dat ik dit ga doen", zegt hij. "Spelers die extra begeleiding nodig hebben en daarvoor openstaan, wil ik graag helpen en als bekroning uiteindelijk wegbrengen naar een mooie club. Ik ga geen jongens benaderen of afpakken van andere agenten. Het gevoel moet goed zijn. Ik bied mezelf aan. En dan zullen er ongetwijfeld spelers zijn, die zeggen: daar voel ik wat voor", aldus Sneijder, die denkt dat hij zich kan onderscheiden van andere spelersmakelaars die niet in de top hebben gespeeld.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 17 september 2019

  2. maandag 16 september 2019