Ihattaren op voorlopige lijst voor oefenduels Marokko

Ihattaren op voorlopige lijst voor oefenduels Marokko

16 augustus 2019 – PSV-middenvelder Mohamed Ihattaren (17) is door Marokko opgenomen in de voorlopige selectie voor de nationale ploeg. Op de lijst van liefst 46 (!) namen staat het jeugdige talent, die kan worden geselecteerd voor de oefenwedstrijden tegen Burkina Faso en op 10 september tegen Niger. De hoofdrolspeler heeft inmiddels al laten weten nog geen keuze te hebben gemaakt.Dat schrijft het Eindhovens Dagblad. Ihattaren kwam tot dusver altijd uit in de jeugdteams van Nederland en had bovendien al een keer contact met bondscoach Ronald Koeman. De keuzeheer van Oranje gaf aan eerder te zijn geweest dan de nationale bond van Marokko. "Ik praat erover met mijn vader, moeder en broers, maar de uiteindelijke keuze komt op een later moment. Ik richt mij nu vol op PSV", zei de PSV'er destijds, die aan het gesprek met Koeman wel een goed gevoel overhield.

Bondscoach Vahid Halilhodzic is de opvolger van Hervé Renard bij Marokko en heeft met 46 genodigden, onder wie ook Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui, Nourdin Amrabat, Oussama Idrissi en Sofyan Amrabat, een grote groep geselecteerd. Ook Karim El Ahmadi en Mbark Boussoufa staan op de lijst, maar zij kondigden al aan te stoppen als international van Marokko.

Mocht ihattaren op de uitnodiging en minuten maken in de komende twee duels, is het overigens nog niet bindend. Dit omdat het dan 'slechts' oefenwedstrijden betreft.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 20 september 2019