Frenkie de Jong beleeft valse start bij Barça door late goal Aduriz

Frenkie de Jong beleeft valse start bij Barça door late goal Aduriz

16 augustus 2019 – Frenkie de Jong heeft een zeer teleurstellend debuut gekend bij FC Barcelona. De Catalaanse grootmacht had het bijzonder moeilijk op bezoek bij Athletic Bilbao en leek lang op een gelijkspel eindigen, maar de Baskische held Aritz Aduriz maakte het leed voor de Blaugranas nog erger: hij zorge voor een hele valse start van De Jong bij FC Barcelona. De Nederlander hield Sergio Busquets en Ivan Rakitic bij zijn officiële debuut op de bank, hij vormde het middenveld met Carlos Alena en Sergi Roberto. Maar met z'n drieën hadden ze maar weinig grip op bezoek bij Athletic Bilbao, tegen wie Lionel Messi (hamstringblessure) met node werd gemist. Zeker toen Luis Suárez tien minuten voor de pauze uitviel met een vervelende kuitblessure. Even daarvoor had El Pistolero nog wel keihard tegen de paal geschoten.

Het was de enige grote kans van FC Barcelona in de eerste helft, dat moeizaam speelde en weinig controle had. De thuisploeg deelde op haar beurt alleen wat speldenprikjes uit, maar was ook niet veel minder dan de Catalanen. Met de komst van Rakitic in de pauze werd het wel beter bij Barça, maar tot echt grote kansen leidde het niet. Ousmane Dembélé creëerde niets en ook miljoenenaanwinst Antoine Griezmann bleef ongevaarlijk. Philippe Coutinho is op weg naar Bayern München en bleef daarom op de tribune.

In de slotfase was FC Barcelona wel sterker, zonder dat het uitgespeelde kansen kreeg. Waar iedereen dacht dat de Catalanen een slotoffensief zouden inzetten, gebeurde juist het tegenovergestelde. Vlak voor tijd kwam Aritz Aduriz in het veld. De 38-jarige cultheld, die recentelijk bekend maakte te stoppen na dit seizoen, stond koud in het veld toen hij op heerlijke wijze de 1-0 binnenwerkte met een scissor-kick.

Met een kopbal van Gerard Piqué werd de schade bijna nog beperkt door FC Barcelona in blessuretijd, maar zo ver kwam het niet. Frenkie de Jong, die dubbele rugdekking kreeg, kon zijn stempel niet drukken en zag meerdere ploeggenoten keihard door het ijs zakken in Baskenland. Hijzelf scoorde wel een voldoende, maar niet zoals men hem in de voorbereiding had zien schitteren. Een debuut om snel te vergeten voor de Nederlander. 

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 19 september 2020

  2. vrijdag 18 september 2020