Memphis voert show op bij ruime zege van sterk Lyon

16 augustus 2019, 22:40   Bijgewerkt: 16 augustus 2019, 22:59

Memphis Depay heeft met Olympique Lyon de koppositie in de Ligue 1 gepakt. De Nederlander was vrijdagavond in grootse vorm en droeg met twee doelpunten en twee assists bij een een ruime zege op Angers SCO. Het duel was voor de pauze al beslist, maar de voetbalshow van de ploeg van Sylvinho ging ook in de tweede helft rustig door: 6-0.

De Braziliaanse coach heeft met negen goals voor en geen enkele tegen na twee duels veel indruk gemaakt in de Ligue 1. Memphis had eerder deze week ook al mooie worden over voor Sylvinho, die sinds dit seizoen aan het roer stond. Hij zag hoe Houssaim Aouar na een goede balverovering knap 1-0 binnenschoot na een kwartier, gevolgd door een knappe kap en schot in de korte hoek van Moussa Dembélé.

Daarna was het showtime voor Memphis: nog voor de pauze schoot hij op aangeven van Aouar de derde binnen, iets dat hij na een heerlijke lob van diezelfde Aouar direct herhaalde na de thee (4-0). Een prachtig doelpunt, met name de assist. Het betekende voor Memphis dat hij bovenaan de Franse Ligue 1-topscorerslijst staat. Landgenoot Kenny Tete bleef overigens negentig minuten op de bank.

Die woorden zet hij kracht bij met daden: Lyon staat bovenaan de Ligue 1, Memphis op de topscorerslijst. Over zijn assist zullen ze het in Lyon nog lang hebben: wordt het een heel mooi seizoen voor de Nederlander?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen