Memphis voert show op bij ruime zege van sterk Lyon

Memphis voert show op bij ruime zege van sterk Lyon

16 augustus 2019 – Memphis Depay heeft met Olympique Lyon de koppositie in de Ligue 1 gepakt. De Nederlander was vrijdagavond in grootse vorm en droeg met twee doelpunten en twee assists bij een een ruime zege op Angers SCO. Het duel was voor de pauze al beslist, maar de voetbalshow van de ploeg van Sylvinho ging ook in de tweede helft rustig door: 6-0.De Braziliaanse coach heeft met negen goals voor en geen enkele tegen na twee duels veel indruk gemaakt in de Ligue 1. Memphis had eerder deze week ook al mooie worden over voor Sylvinho, die sinds dit seizoen aan het roer stond. Hij zag hoe Houssaim Aouar na een goede balverovering knap 1-0 binnenschoot na een kwartier, gevolgd door een knappe kap en schot in de korte hoek van Moussa Dembélé.

Daarna was het showtime voor Memphis: nog voor de pauze schoot hij op aangeven van Aouar de derde binnen, iets dat hij na een heerlijke lob van diezelfde Aouar direct herhaalde na de thee (4-0). Een prachtig doelpunt, met name de assist. Het betekende voor Memphis dat hij bovenaan de Franse Ligue 1-topscorerslijst staat. Landgenoot Kenny Tete bleef overigens negentig minuten op de bank.

Hij zag hoe Memphis rustig doorging met zijn act. Hoewel Dembélé zijn tweede maakte na ruim een uur, ging het vooral over de assist van de Nederlandse aanvaller. Met een heerlijke vooractie bracht hij Jean Lucas in staat om zijn eerste doelpunt in de Franse competitie te maken. De aanname en vooractie van Memphis laten blijken dat hij zich uitstekend voelt momenteel bij Lyon.

Die woorden zet hij kracht bij met daden: Lyon staat bovenaan de Ligue 1, Memphis op de topscorerslijst. Over zijn assist zullen ze het in Lyon nog lang hebben: wordt het een heel mooi seizoen voor de Nederlander?

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 20 september 2019

  2. donderdag 19 september 2019