Bayern München kwakkelt en pakt punt tegen Rekik en co

Bayern München kwakkelt en pakt punt tegen Rekik en co

16 augustus 2019 – Bayern München heeft de volgende tik te verwerken gekregen. Nadat eerder de Duitse Supercup werd verloren van Borussia Dortmund door de ploeg van Niko Kovac kwam het in eigen huis vrijdagavond tijdens de seizoensopening niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Hertha BSC. Roberto Lewandowski maakte beide doelpunten en voorkwam daarmee een pijnlijke nederlaag.Met de berichten van de komst van Philippe Coutinho begon Bayern München nog alleraardigst en zette het in de Allianz Arena vol druk op de gasten uit Berlijn, waar Karim Rekik negentig minuten meedeed en Javairo Dilrosun en Daishawn Redan in de wedstrijdsselectie ontbreken. Dat Lewandowski na ruim twintig minuten de openingstreffer binnengleed, was dan ook volledig terecht.

Maar door een van richting veranderd schot van Dodi Lukebakio - de duurste aanwinst van Hertha BSC ooit - veranderde het duel volledig na ruim een hal uur. Zeker toen Marko Grujic twee minuten na de gelukkige treffer de bal meekreeg na een heerlijke pass van Vedad Ibiševic en Manuel Neuer kon omspelen: 1-2.

Bayern - dat alleen van Energie Cottbus won dit seizoen tot dusver - haperde en de machine kwam moeizaam op gang. Sergio Gnabry was van afstand dichtbij een treffer, maar echt grote kansen kreeg Der Rekordmeister niet. Dus toen Lewandowski na exact een uur oliedom naar beneden werd getrokken in het zestienmetergebied, ging de Poolse spits snel liggen en ging de bal op elf meter.

Hij pakte het cadeautje zelf uit en bezorgde Bayern een punt: 2-2. Bayern bracht onder andere Renato Sanches en Alphonso Davies om nog wat te forceren, maar het was niet genoeg. Met aanwinst Ivan Perisic en de naderende komst van Coutinho krijgt Kovac weliswaar meer wapens voorin, toch zal de coach zich terecht zorgen maken en direct achter de feiten aanlopen in de Bundesliga. Voor het eerst sinds 2011/12 werden er punten verspeeld: het ziet er wat dat betreft niet goed uit.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 16 september 2019

  2. zondag 15 september 2019