NAC Breda haalt flink uit, ook De Graafschap wint weer

16 augustus 2019, 21:59   Bijgewerkt: 16 augustus 2019, 22:05

NAC Breda heeft de eigen supporters op een doelpuntenfeest getrakteerd bij de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Eerste Divisie. Helmond Sport werd in één helft al aan flarden gespeeld en de Eredivisie-degradant won uiteindelijk met 5-1. Het betekende de tweede zege op rij voor het elftal van Ruud Brood. Ook De Graafschap boekte die tweede driepunter van het seizoen, waardoor de twee titelfavorieten hun ambities meteen duidelijk maken.

NAC Breda – Helmond Sport 5-1

De laatste jaren moest de Eerste Divisie het overvolle Rat Verlegh Stadion missen, maar vanavond speelde NAC voor het eerst weer voor eigen publiek op het tweede niveau. En de supporters in Breda hadden zich geen beter begin kunnen wensen, want na twee minuten lag de bal er al in. Een schot van Mounir El Allouchi werd slecht verwerkt door Helmond-keeper Stijn van Gassel, waarna de nieuwe spits Finn Stokkers simpel voor de 1-0 kon zorgen. NAC had weinig te duchten van Helmond Sport. Na twintig minuten belandde een vrije trap van Luka Ilic op de paal, omdat Arno Verschueren dat schot niet meer aanraakte. Vlak daarna kroop Helmond toch uit de schulp en ging spits Givan Werkhoven drie man voorbij om vervolgens NAC-doelman Nick Olij te zien redden.

De thuisploeg bleek niet onder de indruk en verdubbelde snel de voorsprong. Na goed voorbereidend werk van El Allouchi en Huseyin Dogan schoot Verschueren hard raak in de linkerhoek: 2-0. NAC besloot het publiek daarna verder te verwennen en allesbehalve de voet van het gaspedaal te halen. Nog voor rust was het maar liefst 4-0 na een harde uithaal van El Allouchi en een schot in de korte hoek van Luka Ilic. Toch ging er direct na rust even wat gemor door het stadion. Want waar NAC in de eerste helft uit de startblokken schoot, deed Helmond Sport dat in de tweede helft. Robert Mutzers tikte een rebound binnen na een schot dat door Olij niet vast kon worden gepakt: 4-1. NAC werd daarna wat slordiger en zag Helmond dreigender worden, maar van een echte aansluiting van de bezoekers was geen sprake. El Allouchi zorgde zelfs nog voor de 5-1.

MVV Maastricht – De Graafschap 0-3

Net als mede-Eredivisiedegradant NAC Breda is ook De Graafschap het nieuwe seizoen uitstekend begonnen. De eerste wedstrijd werd gewonnen en ook het eerste uitduel werd vanavond in winst omgezet. In Maastricht zat De Graafschap na één helft al op rozen, met dank aan smaakmaker Youssef El Jebli. Zijn vrije trap werd na iets minder dan een halfuur binnengekopt door verdediger Toine van Huizen en diezelfde El Jebli zorgde tien minuten voor rust zelf voor de 2-0 na een mooie solo. Behalve de doelpunten kreeg De Graafschap niet heel veel kansen. MVV deed goed mee, beter dan de tussenstand deed vermoeden.

De Limburgers kregen kansen via Joshua Holtby, die net over het doel mikte en Joeri Schroijen. Laatstgenoemde zag Hidde Jurjus zijn vrije trap tegenhouden en schoot in de tweede helft maar net voorlangs. De Graafschap stichtte gevaar door Mohamed Hamdaoui, die een vrije trap hard op de vuisten van MVV-doelman Gilles Deusings ramde. Acht minuten voor tijd had Givan Vlijter MVV terug in de wedstrijd kunnen brengen, maar Jurjus voorkwam dat. De spannende slotfase kwam er daardoor niet en zodoende voetbalde De Graafschap zich rustig naar de tweede overwinning van het seizoen. Die zege werd in de blessuretijd nog een stukje mooier toen Ralf Seuntjens van buiten de zestien prachtig uithaalde en via de paal voor 0-3 zorgde.

Cambuur – Go Ahead Eagles 5-0

Tegen het einde van de eerste helft lukte het Cambuur de voorsprong uit te bouwen. Aanvoerder Erik Schouten kopte een vrije trap van Robin Maulun binnen: 2-0. Vijf minuten na de pauze gooide Cambuur de wedstrijd helemaal op slot. Donny van Iperen haalde Mühren neer in de zestien, kreeg zijn tweede gele kaart en de tien van Go Ahead zagen diezelfde Mühren opnieuw scoren vanaf de stip: 3-0. In het restant van de tweede helft liep Cambuur verder weg. Aanwinst Jamie Jacobs zorgde twintig minuten voor tijd voor de 4-0 door een lage voorzet van Maulun tot doelpunt te promoveren. In de laatste minuut werd het zelfs nog 5-0. Ragnar Oratmangoen was het eindstation van een mooie aanval.

Overige uitslagen:

FC Volendam – Roda JC 4-0

Almere City – Jong PSV 3-2

FC Eindhoven – FC Dordrecht 5-1

FC Den Bosch – Telstar 0-1

Programma maandag (20:00 uur):

Jong Ajax – NEC

Jong AZ - Excelsior

Jong FC Utrecht – TOP Oss

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen