PSV
1 – 0
FC Emmen
Fortuna Sittard
0 – 0
SC Heerenveen

PSV houdt Bergwijn binnenboord met nieuw contract tot 2023

PSV houdt Bergwijn binnenboord met nieuw contract tot 2023

16 augustus 2019 – Steven Bergwijn heeft zijn contract bij PSV verlengd tot en met 2023. De buitenspeler van de Eindhovenaren maakt daarmee zijn intenties duidelijk dat hij deze zomer in principe in Eindhoven wil blijven. Daarmee volgt hij het voorbeeld van collega-aanvaller Donyell Malen, die eerder al verlengde en ook duidelijk maakte te willen blijven.Er is bijzonder veel interesse voor Bergwijn: onder andere Sevilla was geïnteresseerd en wilde van hem de duurste speler uit de clubgeschiedenis maken. Tot dusver hadden ze nog niet genoeg geboden voor een akkoord en haalden ze inmiddels ook al Rony Lopes binnen, maar met dit contractnieuws lijkt een vertrek deze zomer helemaal niet meer aan de orde. Ook Ajax had vermeende belangstelling, maar omdat de belangrijke spelers in Amsterdam blijven, viel die optie af.

"Er waren andere opties, maar uiteindelijk moet alles passen. Voor mij, maar ook voor PSV. En de uitkomst is dat ik hier blijf. Met veel plezier en met veel vertrouwen", aldus de hoofdrolspeler. "Dat wil zeggen dat ik het hier goed naar mijn zin heb en dat ik nog niet uitgeleerd ben. Ik speel hier om de prijzen en voel me erg prettig in Eindhoven." In totaal speelde hij 127 duels voor PSV, waarin hij 26 keer scoorde en dertig assist gaf. 

Ook Mark van Bommel is blij dat zijn pupil voorlopig in Eindhoven blijft. "Steven heeft uitzonderlijke kwaliteiten en zo'n speler heb je als coach natuurlijk graag in je team. Het is fantastisch nieuws dat Steven blijft", aldus de opgetogen trainer.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 19 september 2020

  2. vrijdag 18 september 2020