PSV
1 – 0
FC Emmen
Fortuna Sittard
0 – 3
SC Heerenveen

AZ maakt veel indruk op Buijs: "Een heel dynamische ploeg"

AZ maakt veel indruk op Buijs: "Een heel dynamische ploeg"

16 augustus 2019 – FC Groningen staat zondag een zware uitwedstrijd te wachten, weet ook Danny Buijs. De Groningers nemen het in het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag op tegen AZ, dat na twee speelrondes nog foutloos is. De wedstrijd wordt in Den Haag gespeeld omdat onlangs het een deel van het dak van het onderkomen van AZ instortte.Volgens Buijs is AZ 'één van de best voetballende ploegen van de Eredivisie'. "Zij behoren in mijn ogen tot de top-4 van de Nederlandse competitie. Wij zullen vooral onze eigen dingen goed moeten doen. Zij hebben een hele dynamische ploeg met specifieke kwaliteiten in de voorhoede. Wij moeten in onze eigen organisatie vooral weer vastigheden gaan ontwikkelen. Maar dat geldt eigenlijk voor elke ploeg in deze fase van de competitie", aldus de trainer via de clubkanalen.

Buijs kan tegen AZ geen beroep doen op Mike te Wierik, die een schorsing uitzit. Tweede captain Samir Memisevic is geblesseerd, waardoor Ritsu Doan de aanvoerdersband tegen AZ draagt. Bart van Hintum zal Te Wierik in het centrum vervangen. "De afgelopen weken heeft Van Hintum in de reserves een aantal keren op die positie minuten gemaakt en ook bij Heracles was die plek in het verdedigingscentrum een positie waar hij eerder heeft gespeeld."

Tot de wedstrijdselectie van Groningen behoren mogelijk nieuwelingen Nicklas Strunck, Joel Asoro en Ahmed El Messaoudi. Strunck en Asoro zijn inmiddels speelgerechtigd. "Ze hebben allebei de afgelopen weken niet veel gespeeld en missen dus nog wedstrijdritme. We hebben voor de komende periode een plan met ze opgesteld om ze helemaal fit te krijgen. Daar horen wedstrijden van de reserves zoals komende maandagmiddag tegen Vitesse 2 ook bij."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 19 september 2020

  2. vrijdag 18 september 2020