Garcia ziet Twente niet als favoriet voor duel met RKC

Garcia ziet Twente niet als favoriet voor duel met RKC

16 augustus 2019 – Zondagmiddag staan er twee promovendi tegenover elkaar in de Eredivisie. In Enschede nemen FC Twente en RKC Waalwijk het tegen elkaar op. De Tukkers kennen met vier punten uit twee duels een sterke start, terwijl RKC nog puntloos is. Gonzalo Garcia weigert echter om RKC te onderschatten.Garcia merkt dat Twente als favoriet wordt aangewezen voor het duel in de Grolsch Veste. "Omdat wij vier punten hebben en zij nog nul zijn we misschien de favoriet, maar zo zie ik dat niet", reageert de coach. "Een aantal spelers van ons heeft wat fysieke klachten en we moeten de komende dagen afwachten hoe dat zal uitpakken." Paul Verhaegh zal zondag geen deel uitmaken van de groep. "We bekijken zijn blessure van week tot week."

RKC verloor afgelopen weekend met 0-2 van AZ, maar speelde bij vlagen zeker niet slecht. Dat heeft Garcia ook gezien. "AZ had het zeker niet gemakkelijk tegen RKC, dat lange tijd dominant was en in het begin de beste kansen kreeg. Een goed georganiseerde ploeg, die altijd kansen creëert en gevaarlijk is in de counter. Uiteindelijk strafte AZ het wel af. Als we er te makkelijk over gaan denken, dan hebben we zondag een probleem."

Blij met Verdonk
Afgelopen weekend tegen FC Groningen liep verdediger José Matos een zware knieblessure op. Om toch over opties te kunnen beschikken, huurt Twente Calvin Verdonk een halfjaar van Feyenoord. "Ik ben blij met zijn komst", zegt Garcia. "Morgen sluit hij aan bij de training en dat geeft ons richting de wedstrijd extra opties."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 22 september 2020

  2. maandag 21 september 2020