Mazraoui en Huntelaar vraagtekens voor duel met VVV-Venlo

Mazraoui en Huntelaar vraagtekens voor duel met VVV-Venlo

16 augustus 2019 – Het is nog onzeker of Ajax-trainer Erik ten Hag zaterdag tegen VVV-Venlo een beroep kan doen op Noussair Mazraoui en Klaas-Jan Huntelaar. Het tweetal is niet helemaal ongeschonden uit het duel met PAOK Saloniki (3-2) gekomen. Mazraoui kampt met knieklachten en Huntelaar heeft last van zijn rug. Dat laat trainer Ten Hag vrijdag op de persconferentie weten.Tijdens het persmoment werd Ten Hag gevraagd naar onder meer de situatie rond Donny van de Beek, Quincy Promes en Edson Alvarez. Van de Beek wordt al enige tijd in verband gebracht met een transfer naar Real Madrid, maar Ten Hag gaat er vanuit dat de middenvelder in Amsterdam blijft. "Ik denk dat Donny van de Beek dit seizoen voor Ajax speelt", aldus Ten Hag, die aangeeft dat hij niet weet of de middenvelder op korte termijn zijn contract gaat verlengen.

Van de Beek is één van de spelers die het succes van afgelopen seizoen meemaakte. Er zijn echter ook een hoop spelers bijgekomen die wat minder lang in Amsterdam rondlopen, zoals Promes. "Wij hebben een speelwijze ontwikkeld, daar moet je even aan wennen. Quincy heeft het voordeel dat hij een Ajax-achtergrond heeft, maar iedere andere speler heeft dat tijd voor nodig", vertelt Ten Hag.

Eén van de nieuwelingen is Alvarez, die midweeks tijdens een onderlinge oefenwedstrijd zijn officieuze debuut voor Ajax maakte. Ten Hag is niet van plan om de Mexicaanse aanwinst eerst in het Jong-team te laten wennen. "Het zal toch vooral in het eerste team moeten gaan gebeuren. Het zou misschien een keer kunnen (dat hij met de beloften meedoet, red.), maar dat is niet de gedachte die ik op dit moment in mijn hoofd heb."

Goed gevoel
Ajax won de Johan Cruijff Schaal, plaatste zich voor de play-offs van de Champions League en veroverde in de Eredivisie vier punten in twee wedstrijden. "Wij hebben het gevoel dat er weer iets moois kan ontstaan. Ik heb heel goede dingen weken gezien de afgelopen weken en afgelopen dinsdag weer. Het gaat erom dat wij het finetunen en verbeteren. Want er valt nogal wat te verbeteren. Daar moeten we de energie insteken."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 19 september 2019

  2. woensdag 18 september 2019

  3. dinsdag 17 september 2019