Financiële tekorten voor Vitesse: "We zijn niet in balans"

Financiële tekorten voor Vitesse: "We zijn niet in balans"

16 augustus 2019 – Het gaat financieel niet goed met Vitesse, weet directeur Pascal van Wijk. De nieuwe beleidsbepaler presenteert binnenkort de tekorten, maar gaat daar nu alvast enigszins op in bij Omroep Gelderland. De club is echter niet van plan om te snijden in het spelersbudget.Van Wijk legt uit waar het mis gaat in Arnhem. "We zijn niet in balans, het is lastig. We hebben afgelopen zomer een stapje gezet, maar de fluctuaties zijn enorm", vertelt hij. "Het afgelopen boekjaar hadden we weer duidelijk een minder jaar. Gelukkig hebben we niemand hoeven te ontslaan. Maar een aantal aflopende contracten zijn niet verlengd, zowel in het voetbal als op kantoor. Het gat is nog steeds behoorlijk groot. De eigenaar is bereid de tekorten te dekken, maar dat kan niet meer jaren zo blijven. Het is dus een grote uitdaging om in balans te komen. Ja, transfers kunnen je helpen. Daar kun je stappen mee zetten. Bony, Rashica en Nakamba en Van Wolfswinkel waren mooie voorbeelden. Maar de kosten en omzet zijn uiteraard ook belangrijk."

Van Wijk weet waar het aan schort bij Vitesse. "Het is de inrichting van deze organisatie. Het stadion, kijk naar dit gebouw op Papendal. Fantastisch met alle mooie faciliteiten, maar dat heeft ook een bepaalde prijs. De kosten passen niet bij de omzet die we hebben. Ja, als je het stadion zelf in bezit zou hebben, zou je stappen kunnen maken. De huur en alle kosten die we hebben zijn gewoon stevig en dat werkt niet in ons voordeel. We moeten gezonder worden."

Wat Vitesse niet van plan is, is om te snijden in de selectie. "Vitesse kiest er in overleg met de eigenaar voor het voetbalbudget op peil te houden, dat zie je nu ook weer aan onze selectie. We hebben onze ambities en die blijven onveranderd", zegt Van Wijk. "Onze doelstelling is heel helder en duidelijk. We willen Europees voetbal halen. Dat kan via de ranglijst, de play-offs of de beker. Het is één van de drie."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 26 september 2020

  2. vrijdag 25 september 2020