Transferweekje: Dolberg dicht bij exit, Neymar en Olmo

17 augustus 2019, 12:03   Bijgewerkt: 17 augustus 2019, 15:28

Het einde van de zomerse transferperiode nadert en de markt draait nog op volle toeren. Al diverse grote transfers werden rondgemaakt en als we de geruchten mogen geloven, zijn dat lang niet de laatste grote transfers die plaatsvinden. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

{image[336130][right-half][]}Neymar-soap duurt voort

Het einde van de transferperiode nadert, maar de grootste zomertransfer moet nog plaatsvinden. Paris Saint-Germain wil af van Neymar en zowel FC Barcelona als Real Madrid hoopt de Braziliaanse aanvaller in te lijven. PSG en Barça zijn dinsdag de onderhandelingen begonnen, maar die lijken muurvast te zitten. Hoewel de Parijzenaars bereid zijn Neymar van de hand te doen, vragen ze daar een hoop voor terug. De Catalanen zouden een (eerste) bod van honderd miljoen euro plus Philippe Coutinho hebben gedaan, wat door de Franse grootmacht van tafel is geveegd. PSG hoopt dat Nélson Semedo in de deal betrokken wordt, maar Barça wil niet van zijn back af. Ondertussen zou Real Madrid onder meer James Rodríguez en Gareth Bale hebben aangeboden. PSG is echter alleen geïnteresseerd in een deal waarbij Vinícius Júnior wordt betrokken. Die mag echter niet weg van de Koninklijke. Een akkoord tussen PSG en Barça of Real Madrid lijkt ver weg, waardoor de kans aanwezig is dat Neymar 'gewoon' in Parijs blijft. Al is hij bij de PSG-aanhang niet meer welkom.

{image[336129][right-half][]}Wat gaat er gebeuren met Vertonghen?

Jan Vertonghen werd eind vorig seizoen nog aan Ajax gelinkt, maar dat kreeg geen vervolg omdat hij bij Tottenham Hotspur zou blijven. Dat laatste is zeer twijfelachtig, aangezien de Belgische verdediger tijdens de eerste competitiewedstrijd op de tribune moest plaatsnemen. Zelfs de overbodige Dany Rose werd boven hem verkozen. Volgens Mauricio Pochettino was de Belg niet fit genoeg en had het ook tactische redenen. In Engeland gingen de geruchten dat hij zou mogen vertrekken, maar daar wilde de Argentijnse manager niets van weten. Wat gaat er met hem gebeuren? 

{image[336131][right-half][Dani Olmo ]}Olmo op radar bij Ajax

Ajax is volgens trainer Erik ten Hag uitgewinkeld, maar in Spaanse en Italiaanse media verscheen deze week het opmerkelijke bericht dat de Amsterdammers hun oog hebben laten vallen op Dani Olmo. Onder meer Mundo Deportivo en Sport bevestigden de interesse van Ajax in de Spaans jeugdinternational, die onder contract staat bij Dinamo Zagreb. De berichtgeving is extra opmerkelijk daar Ajax zijn transferrecord zou moeten breken om de aanvallende middenvelder annex vleugelaanvaller aan te trekken. De Kroaten hopen liefst veertig miljoen euro over te houden aan de verkoop van Olmo. Ajax vindt die vraagprijs te gortig, maar hoopt voor een fors lager bedrag en een fiks doorverkooppercentage de jonge Spanjaard alsnog los te weken. Vermoedelijk zal Ajax niet in actie komen als de huidige selectie intact blijft, maar een hoop kan veranderen als bijvoorbeeld iemand als Donny van de Beek plots wordt verkocht. Lukt het de Amsterdammers om Olmo daadwerkelijk over te nemen van Dinamo Zagreb, dan halen ze een speler in huis die afgelopen zomer één van de uitblinkers was op het EK voor spelers onder 21 jaar. Olmo won met zijn Spaanse leeftijdsgenoten het toernooi in Italië. Daarnaast werd hij afgelopen seizoen verkozen tot beste speler van de Kroatische competitie.

{image[335588][right-half][]}Dolberg mag weg

Het is nog maar twee jaar geleden dat Ajax een bod van naar verluidt vijftig miljoen euro van AS Monaco voor Kasper Dolberg ontving. Met de kennis van nu is dat een no-brainer, maar destijds wilden de Amsterdammers hun beloftevolle spits niet kwijt. Sindsdien zit de loopbaan van de Deen in een negatieve spiraal. Dolberg heeft de voorbije twee jaar ondermaats gepresteerd, kreeg in de eerste wedstrijden van het huidige seizoen een nieuwe kans van Erik ten Hag, maar heeft zijn krediet nú al verspeeld. Dolberg is in korte tijd van eerste naar derde spits gegaan en zat tegen PAOK zelfs op de tribune. Het geduld van Ajax is opgeraakt en de Amsterdammers zouden de altijd nog maar 21-jarige spits bij verscheidene clubs hebben aangeboden. OGC Nice zou volgens Nice-Matin interesse hebben, terwijl volgens De Telegraaf het 1899 Hoffenheim van Alfred Schreuder eveneens interesse heeft in het huren van de aanvaller.

{image[333625][right-half][V]}Wie raakt Vitesse nog kwijt?

Vitesse nam deze week (tijdelijk) afscheid van Thomas Bruns en dat is waarschijnlijk niet de laatste speler die deze transferperiode vertrekt uit Arnhem. Zo maakt Thulani Serero naar verwachting de overstap naar Al-Jazira uit de Verenigde Arabische Emiraten. Met Serero raakt Vitesse één van zijn sleutelspelers kwijt, al hebben de Arnhemmers met de komst van Riechedly Bazoer al voorgesorteerd op het vertrek van de kleine middenvelder. [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/354565/karavaev-over-vermeende-interesse-van-zenit-zeg-nooit-nooit/,_blank,Vjatsjeslav Karavaev], die in verband wordt gebracht met Zenit St. Petersburg, is een andere sterkhouder die nog een transfer zou maken. De Russen zouden drie miljoen euro over hebben voor de rechtsback en Vitesse kan dat [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/354600/financiele-tekorten-voor-vitesse-we-zijn-niet-in-balans/,_blank,geld goed gebruiken]. Roy Beerens loopt ondertussen ook nog rond in Arnhem en heeft nog geen nieuwe club gevonden. En Bryan Linssen? Die zei enkele maanden geleden dat hij weg wilde. Op die woorden is hij [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/354022/linssen-kon-in-zomer-naar-2-bundesliga-nu-geen-trek-in/,_blank,teruggekomen], maar ook bij hem staat de deur nog op een kier. Kortom: er kan de komende twee weken nog behoorlijk wat gebeuren in Arnhem.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen