Nederland
2 – 0
Oostenrijk

Scherpen weet nog niet of hij derde of vierde keeper is bij Ajax

Scherpen weet nog niet of hij derde of vierde keeper is bij Ajax

16 augustus 2019 – Kjell Scherpen was vorig seizoen bij FC Emmen een vaste waarde in de Eredivisie, maar dat is dit seizoen compleet anders. De doelman moet zich proberen te bewijzen bij Jong Ajax, al is hij ook daar geen onbetwiste eerste keeper.

Tegenover RTV Drenthe geeft Scherpen tekst en uitleg. De jonge keeper stond vorige week onder de lat bij TOP Oss - Jong Ajax (2-1). "Het is nog niet helemaal bekend wat mijn precieze rol is. Onana is de nummer 1 en daarachter is Varela de nummer 2. Samen met Kotarski moet ik uitvechten wie de nummer 3 wordt. Het kan goed zijn dat ik niet elke week een wedstrijd keep, maar ik moet me in dit jaar gewoon zo goed mogelijk ontwikkelen. Dat moet ook gebeuren tijdens de trainingen", beseft de goalie.

Scherpen kende vorige week een dramatische start in Jong Ajax, door in Oss met een gigantische blunder verantwoordelijk te zijn voor een tegentreffer. "Tja, zo werkt het nu eenmaal. Zo'n moment wordt veelvuldig besproken", reageert hij nuchter. "Naar de goede voorbereiding die ik heb gedraaid is de buitenwacht dan niet geïnteresseerd. Maar zo is het nu eenmaal. Natuurlijk is zo'n moment klote, maar de knop moet om en eerlijk gezegd ben ik wel wat gewend."

gerelateerd