Gakpo zit nu in de 'Malen-rol' en wil plek Lozano overnemen

16 augustus 2019, 08:55

Met Cody Gakpo in de basis begon PSV donderdag aan de wedstrijd tegen Haugesund (0-0). De twintigjarige aanvaller kreeg die plaats omdat Hirving Lozano op het punt staat om naar Napoli te vertrekken. Als het aan Gakpo ligt, vecht hij zich definitief in de basis bij PSV. De geboren Eindhovenaar beseft dat een vaste plaats in het elftal hem niet komt aanwaaien.

"Ik wist dat er een kans was dat ik zou gaan spelen, daar moet je je dan op voorbereiden", zei Gakpo tegen het Eindhovens Dagblad. De rol van Gakpo dit seizoen is vergelijkbaar met die van Donyell Malen vorig seizoen. Hij was toen de vaste invaller in de aanval van PSV. "Ik denk dat in die rol zit. Ik moet kijken wat er nog allemaal gaat gebeuren. Ik wil natuurlijk zo veel mogelijk spelen, daar moet ik hard voor blijven werken."

Bij PSV stonden er donderdag op een gegeven moment zeven spelers in het veld die vorig seizoen nog minuten hebben gemaakt in Jong PSV. "Het is mooi dat we er met die leeftijd al kunnen staan en dat we het aankunnen. Al is er nog genoeg ruimte voor verbetering", vindt Gakpo. Hij beseft dat het onvoldoende was wat PSV op de mat legde in eigen stadion. "Het was niet ons mooiste spel, maar we zijn door en daar gaat het om."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen