Gisteren gemist: alle Nederlandse clubs door in Europa League

16 augustus 2019, 00:30   Bijgewerkt: 15 augustus 2019, 23:45

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 15 augustus.

Groningen geeft middenveld impuls met El Messaoudi

FC Groningen is in de zoektocht naar een nieuwe middenvelder uitgekomen bij Ahmed El Messaoudi. De middenvelder heeft zich donderdag verbonden aan de Eredivisie-club, die hem overneemt van KV Mechelen. De 24-jarige Marokkaan heeft voor drie jaar getekend bij Groningen.

Van Wolfswinkel maanden aan de kant door hersenaneurysma

Een drama voor Ricky van Wolfswinkel. De aanvaller moet maanden herstellen van een hersenaneurysma, zo heeft FC Basel bekendgemaakt. Het probleem kwam aan het licht bij een hersenonderzoeking, dat plaatsvond nadat hij een hersenschudding had opgelopen tegen LASK Linz.

Feyenoord gaat verder na simpele avond in Tbilisi

Feyenoord heeft zich zonder zich al te veel te hoeven in te spannen weten te plaatsen voor de play-offs om Europees voetbal. In een troosteloos duel met Dinamo Tbilisi, dat nauwelijks hoogtepunten kende, kwamen de Rotterdammers op achterstand door geklungel van Jan-Arie van der Heijden, maar trok Eric Botteghin de stand al snel weer gelijk: 1-1. Doordat de heenwedstrijd al met 4-0 was gewonnen mogen de Rotterdammers zich nu gaan opmaken voor een tweeluik met Hapoel Beer Sheva (Israël).

AZ door na swingend optreden Stengs tegen Mariupol

AZ heeft de vierde voorronde van de Europa League bereikt na een simpele 4-0 overwinning op FC Mariupol. Vorige week donderdag bleef het nog bij 0-0, maar vandaag had AZ geen enkele moeite met de Oekraïense tegenstander. Calvin Stengs was de grote uitblinker bij de thuisploeg met een doelpunt en twee assists.

PSV bereikt maximaal resultaat met minimale inspanning

PSV heeft zich net als Feyenoord en AZ geplaatst voor de laatste Europa League-voorronde. De Eindhovenaren begonnen met een 1-0 voorsprong aan het thuisduel met FK Haugesund, maakten er een weinig vermakelijke wedstrijd van, ontsnapten vlak voor tijd na een bal op de paal en trokken de 0-0 over de streep. Het Cypriotische Apollon Limassol ontdeed zich eerder op de avond van Austria Wien en is de volgende tegenstander in Europees verband.

Opmerkelijke constructie: Verdonk halfjaar naar Twente

FC Twente heeft een tijdelijke oplossing gevonden om het geblesseerd uitvallen van Jose Matos op te vangen. De Tukkers bevestigen donderdag dat Calvin Verdonk voor een halfjaar wordt gehuurd van Feyenoord. In de winterstop verkast de verdediger waarschijnlijk naar Los Angeles Galaxy.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen