Opmerkelijke constructie: Verdonk halfjaar naar Twente

Opmerkelijke constructie: Verdonk halfjaar naar Twente

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

15 augustus 2019 – FC Twente heeft een tijdelijke oplossing gevonden om het geblesseerd uitvallen van Jose Matos op te vangen. De Tukkers bevestigen donderdag dat Calvin Verdonk voor een halfjaar wordt gehuurd van Feyenoord. In de winterstop verkast de verdediger waarschijnlijk naar Los Angeles Galaxy.

Verdonk maakte vanavond nog deel uit van de selectie van Feyenoord voor het duel met Dinamo Tbilisi, maar verkast dus naar Twente. Technisch directeur Ted van Leeuwen is blij met de oplossing. "Het is natuurlijk geen optimale voorbereiding, maar het kon niet anders. Feyenoord heeft het ons vooraf laten weten en we zijn daarmee akkoord gegaan. We zijn de organisatie van Feyenoord zeer dankbaar voor hun soepele en professionele medewerking zodat Calvin nog op tijd overgeschreven kon worden", zegt hij op de clubwebsite.

"De markt voor speelklare linksbacks is uiterst dun. Calvin zelf was hoog gemotiveerd om FC Twente uit de brand te helpen. Hij hoefde er niet lang over na te denken en wij evenmin. Calvin past precies in het profiel. Is goed opgeleid, offensief ingesteld, maar doet dat heel gedisciplineerd. Heeft bovendien een zuivere voorzet. Door de positieve opstelling van Feyenoord, de speler en zijn management was de eigenlijke transactie in een oogwenk geregeld. En zoals bekend is een snelle transfer doorgaans een goede transfer."

De huur van Calvin Verdonk loopt dus tot de winterstop. "Het is misschien wat ongebruikelijk, maar toch hebben we deze constructie geaccepteerd. De afweging was snelheid: We kennen Calvin, hij heeft het gewenst profiel, is direct inzetbaar, heeft het gewenste niveau en past in de speelwijze. Het is geweldig dat Calvin FC Twente wil helpen en ons daarmee wat meer lucht verschaft een alternatieve oplossing te vinden."

Reacties

gerelateerd