PSV bereikt maximaal resultaat met minimale inspanning

15 augustus 2019, 22:24

PSV heeft zich net als Feyenoord en AZ geplaatst voor de laatste Europa League-voorronde. De Eindhovenaren begonnen met een 1-0 voorsprong aan het thuisduel met FK Haugesund, maakten er een weinig vermakelijke wedstrijd van, ontsnapten vlak voor tijd na een bal op de paal en trokken de 0-0 over de streep. Het Cypriotische Apollon Limassol ontdeed zich eerder op de avond van Austria Wien en is de volgende tegenstander in Europees verband.

De Eindhovenaren deden het rustig aan tijdens het eerste half uur, waarin bar weinig te beleven viel. Haugesund probeerde de thuis opgelopen achterstand goed te maken, maar miste de kwaliteit om het PSV lastig te maken. In het laatste kwartier voor rust gaf PSV toch wat gas en kreeg het enkele opgelegde kansen, maar Donyell Malen schoof de bal naast en Denzel Dumfries stuitte tot twee keer toe op doelman Helge Sandvik.

Diezelfde Dumfries liep tijdens zijn laatste doelpoging een hamstringblessure op en moest tijdens de rust vervangen worden door Jordan Teze. Na een uur spelen greep ook Bruma naar zijn bovenbeen: ook de Portugees moest plaatsnemen in de dug-out. Daar zag hij hoe Haugesund nauwelijks aanspraak maakte op de ene treffer die het nodig had.

Opstelling en beoordelingen*

PSV: Jeroen Zoet 6; Denzel Dumfries 5.5 (46. Jordan Teze 6), Timo Baumgartl 6.5, Nick Viergever 7, Michal Sadílek 5; Pablo Rosario 7, Steven Bergwijn 6.5, Erick Gutiérrez 5; Bruma 5 (60. Mohammed Ihattaren 6.5), Donyell Malen 5.5, Cody Gakpo 4

Man of the match: Nick Viergever

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling