Feyenoord gaat verder na simpele avond in Tbilisi

15 augustus 2019, 20:36   Bijgewerkt: 15 augustus 2019, 22:32

Feyenoord heeft zich zonder zich al te veel te hoeven in te spannen weten te plaatsen voor de play-offs om Europees voetbal. In een troosteloos duel met Dinamo Tbilisi, dat nauwelijks hoogtepunten kende, kwamen de Rotterdammers op achterstand door geklungel van Jan-Arie van der Heijden, maar trok Eric Botteghin de stand al snel weer gelijk: 1-1. Doordat de heenwedstrijd al met 4-0 was gewonnen mogen de Rotterdammers zich nu gaan opmaken voor een tweeluik met Hapoel Beer Sheva (Israël).

Feyenoord had zich afgelopen week in de eigen Kuip een comfortabele uitgangspositie bezorgd door met ruime cijfers te winnen. Daar kwam nog bij dat Dinamo Tblisi die forse nederlaag zonder steun van haar fans moest zien goed te maken, want de Georgische club was door de UEFA bestraft met een wedstrijd zonder publiek. De sfeer moest dus komen van zo'n 140 Feyenoord-fans, die wel het stadion in mochten. Het had een wat troosteloze ambiance tot gevolg, waar Feyenoord vanzelfsprekend niet bepaald om maalde. De Rotterdammers bleven in de openingsfase zeer eenvoudig overeind en van een Georgische stormloop was totaal geen sprake.

Bij twee treffers bleef het, want Feyenoord voelde niet de behoefte verder ook maar enigszins aan te zetten en de meegereisde fans te belonen met een zege. De belangrijkste doelstelling werd echter op eenvoudige wijze bereikt: Feyenoord plaatste zich voor de play-offs om Europees voetbal (1-1).

Opstelling en beoordelingen*:

Feyenoord: Kenneth Vermeer 6; Lutsharel Geertruida 6, Eric Botteghin 5.5 (70. Liam Kelly 5), Jan-Arie van der Heijden 4, Ridgeciano Haps 6.5 (69 Tyrell Malacia 5); Renato Tapia 6.5, Orkun Kökcü 6, Wouter Burger 5.5; Luciano Narsingh 6, Steven Berghuis 6 (79. Naoufal Bannis 6), Sam Larsson 6

Man of the match: Renato Tapia

*Spelers moeten minimaal twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen